1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Gösyaşları sel oldu

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde İlçe Jandarma Komutanlığı'na dün gece teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Evren Ayyarkın (23) için Ankara'da düzenlenen törende gözyaşları sel olup akarken, terör örgütüne lanetler yağdı.

Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, tüm Kuvvet Komutanları, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, şehit Ayyarkın'ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oğlunun cenaze namazını kılmak için cami avlusuna gelen baba Mustafa Ayyarkın, yanındaki diğer oğlunu göstererek, "Gelin köpekler, şerefsizler. Bir oğlum şehit oldu, bu oğlum da vatana feda olsun" diye bağırdı.

Bakan Gül, ayakta durmakta güçlük çeken şehit babasını teselli etti. Kılınan cenaze namazı sonrası yapılan törende şehit naaşı geçerken şehit Uzman Jandarma Çavuş Ayyarkın'ın yakınları sinir krizi geçirdi.

Şehit babası Mustafa Ayyarkın ile annesi Suzan Ayyarkın başta olmak üzere, törene katılan tüm yakınları bölücü terör örgütüne lanetler yağdırdı. Acılı ailenin kol kola girerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Kahrolsun Amerika" şeklinde sloganlar atması dikkat çekti.

Uzman Jandarma Çavuş Evren Ayyarkın'ın 26 günlük evli olduğu ve 1 hafta sonra doğum günü olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 18:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?