4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gül, yarın Kazakistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in davetlisi olarak 12-15 Aralık tarihlerinde bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün yarın başlayacak Kazakistan ziyaretine, Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile iş adamları, gazeteciler ve diğer yetkililer eşlik edecek.
Ziyaret sırasında Gül ve Nazarbayev arasında yapılacak ikili ve heyetler arası görüşmelerde, Türkiye- Kazakistan ikili ilişkileri ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Gül, 14 Aralık Cuma günü Astana'da Kazakistan'ın bağımsızlık günü törenlerine katılacak.Gül, Astana'daki temaslarının ardından Almatı'ya gidecek.

Açıklamada, Nazarbayev'in 30 Eylül 2007 tarihinde Gül'ü kutlamak amacıyla Ankara'ya gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün Kazakistan'a yapacağı ziyaretin, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için önemli bir vesile teşkil edeceği belirtildi

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 18:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?