3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gül: "Milletimize hayırlı olsun'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül'le birlikte oyunu kullanmak üzere Çankaya İlköğretim Okulu'na geldi. Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, okuldaki 1135 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül oyunu kullanırken seçim görevlileri ile sohbet ederek, oy kullanma işleminin uzun sürmesinden yakındı. Gül, bir ara eşine hızlı olması telkininde bulundu.Gül oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Demokrasinin en güzel yanlarından birini bugün yaşamış oluyoruz. Hep beraber yaşıyoruz. Herkes söyleyeceğini söylüyor, sonunda yine söz millete kalıyor. Bugün de milletimiz ne derse o muhakkak başımızın üstünde olacaktır. Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Seçimden sonra Türkiye'nin, bölgenin önemli meseleleri vardır. Hep beraber büyük bir dayanışma içinde, büyük bir olgunluk içerisinde eminim ki o gündemlere döneceğiz. Türkiye'de daima demokrasinin güzel bir şekilde çalışmasından gurur ve kıvanç duymuşuzdur. Bu seferde yine aynısı olmaktadır" dedi.

Gül, bir gazetecinin, Danimarka Başbakanı Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği'ne adaylığıyla ilgili sorusu üzerine, "Benim görüşüm aynı zamanda Türkiye'nin görüşü. Türkiye'nin bu işlerde tek görüşü vardır. NATO önemli bir güvenlik kuruluşudur. Afanistan başta olmak üzere bir çok önemli bölgelerde çok ciddi faaliyetleri vardır. Önemli olan bunu başarıyla yapabilecek bir kişinin olmasıdır. Bu kritik görevleri yapan böyle önemli bir güvenlik kuruluşunun muhakkak başına gelecek kişi NATO'nun görevini en iyi şekilde, özellikle bu kritik bölgelerde nasıl yapar nasıl olur bizim tek önceliğimiz budur. O bakımdan böyle değerlendiriliyor. İsim konusunda bir şey söylemem. Çünkü onlar aylrı değerlendirimlir ama Türkiye'nin Türkiyenin herhangi bir isme karar verirken bakacağı şey NATO'nun faaliyetlerini en başarılı şekilde nasıl yapar NATO nasılbaşarılı olur buna bakacağız" dedi.

Gül, daha sonra vatandaşlarla bir süre sohbet ederek çocukları sevdi. Gül, ikamet ettiği Dışişleri Konutu'na yürüyerek gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 12:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?