3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gül 81 valiyi Ankara'da ağırladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşan yerel seçimlerin ülkenin her köşesinde huzur ve güven içerisinde geçmesi için gerekli tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini belirterek, "Seçim süreci ve seçim güvenliğini sabote etmek isteyenlere karşı teyakkuzda olunmalı ve buna asla fırsat verilmemelidir" dedi.

Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve beraberindeki 81 il valisini Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde ağırladı. Gül, valileri yemek salonunun kapısında karşılayarak, tek tek tokalaştı. Yemek öncesi valilere hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilerin devletin 'görünen yüzü' olduğunu belirterek, "Devletin idare fonksiyonlarının en iyi şekilde yerine getirilmesini temin eden, bunu yaparken de toplumda huzur, güven ve adalet duygusunu yerleştiren ve halkla bütünleşen valilerimiz, devletin vatandaşa uzanan şefkat eli olmaktadır" dedi.

Devletin kurum ve kuruluşlarının hantallıktan kurtarılması, verimliliğin artırılması, vatandaş odaklı hizmet sunulması, Türk kamu yönetiminden açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlilik ilkelerinin yerleştirilmesi noktasında valilere önemli görevler düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu açıdan bakıldığında valilerimiz devleti temsil ederken, klasik anlamda idarecilik yerine liderlik yapmalı, klasik yönetim anlayışı değil, bilgi çağının modern yönetişim anlayışı çerçevesinde toplumun tüm kesimleriyle iletişim ve işbirliği içinde, bulunduğu yerin eğitimden sağlığa, ekonomiden kültüre, tüm alanlardaki faaliyetleriyle de yakından ilgilenmelidirler" diye konuştu.

"HUZUR VE GÜVENLİK ÖNCELİĞİNİZ OLMALI"
İllerde başarının kurumlar arasında sağlanacak koordinasyon ve işbirliğinden geçtiğini vurgulayan Gül, valilerin öncülüğüyle yapılacak böyle bir işbirliği ve dayanışmanın sinerji oluşturarak başarıyı artıracağını, ayrıca kurum yöneticilerinin enerjilerini boşa harcamalarına da mani olacağını kaydetti. "Sizlerin sorumluluklarınızın başında halkımızın huzur ve güvenliğinin tam olarak sağlanması gelmektedir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

"Güvenlik, toplum hayatının vazgeçilmez ihtiyaçlarından biridir. Devletin öncelikli var olma sebeplerinden biri de, şüphesiz bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılamaktır. Güvenliğin olmadığı, kuralların işlemediği bir yerde diğer arzu ettiğimiz görevlerin yerine getirilmesi ve başarıların olması da mümkün değildir. Vatandaşlarımızın, ülkemizin her köşesinde, yarınından emin, korkusuz, huzur ve güven içerisinde yaşamasından daha önemli bir şey olamaz. Bu görev yerine getirilirken ülkemizin demokratik bir hukuk devleti olduğu unutulmamalı, Anayasamızın temel ilkeleri asla gözardı edilmemelidir. Kolluk birimlerinin görevlerini yerine getirirken büyük bir hassasiyet içinde olması, hukukun sınırlarının dışına hiçbir şekilde çıkılmaması da, tabii ki önem arz etmektedir."

"SEÇİMİ SABOTE ETMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYİN"
Cumhurbaşkanı Gül, yaklaşan yerel seçimlerin ülkenin her köşesinde huzur ve güven içerisinde geçmesi için gerekli tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini söyledi. Seçim sürecini ve seçim güvenliğini sabote etmek isteyenlere karşı teyakkuzda olunması ve buna asla fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Gül, "İl ve İlçe Seçim Kurulları başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların yakın işbirliği içerisinde götürecekleri çalışmalarla seçim sürecinin huzur ve güven ortamında tamamlanacağına inanıyorum. Burada da en önemli görev, devletin illerdeki temsilcileri olan sizlere düşmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 21:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?