3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gül'den 8 Mart resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı'nda görevli kadın personel ile erkek personelin eşlerine Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Hayrünnisa Gül, resepsiyon öncesinde yaptığı konuşmada, bu anlamlı buluşmadan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gül, konuklarına, ''Bizler Cumhurbaşkanlığı ailesinin fertleriyiz ve bugün burada aslında bir aile toplantısı yapıyoruz. Görevimiz, makamımız, yaptığımız iş her ne olursa olsun, bir vücudun organları gibi birbirimize bağlıyız'' diye seslendi.

Üreten kadın sayısının hızla arttığına ve kadınların her alanda başarıyı yakaladıklarına işaret eden Gül, anne, eş ve eğitmen rolleri taşıyan kadınların düşünceleri, hayalleri ve duygularıyla öncelikle bir birey olduğuna dikkati çekti. Kadınların sürekli kendini geliştirmesi ve eğitmesi gerektiğinin altını çizen Gül, kadın sorunlarına değinerek, bu sorunların ancak toplumun bir parçası olarak algılanıp, bütünün içinde ele alındığı zaman kalıcı ve sağlıklı çözüme ulaşacağını bildirdi.

Toplantıya, başarılarıyla dünya çapında adını duyuran Halkla İlişkiler Uzmanı Betül Mardin de katıldı. Bir kadın olarak iş hayatıyla ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaşan Mardin, kadınların kendilerine bir hedef koymaları halinde mutlaka başarıya ulaşacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 19:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?