4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Güle oynaya asker ocağına

Başkent'te 1987'ye 4 tertip askerler vatani görevlerini yapmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerine doğru yola çıkarken, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) asker uğurlamaları sırasında renkli görüntüler yaşandı. Askerler, "Türk milleti rahat uyusun biz buradayız" dedi.

Başkent'te vatani görevini yapmak üzere askere çağırılan 1987'ye 4 tertip asker adayları için düzenlenen uğurlama töreninde renkli görüntüler yaşandı. AŞTİ'de yapılan asker uğurlama töreninde duygulu anlar yaşanırken, davul-zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar, yakınlarını askere göndermenin gururunu yaşadı.

Binlerce asker yakının katıldığı uğurlama töreninde askerler, omuzlarda gezdirilirken, "En büyük asker bizim asker", "Mehmetçik burada Apo nerede", "Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın" ve "Kahrolsun PKK" gibi sloganlar attılar. Otobüslerin hareket saatinin yaklaştığı saatlerde otogarda yaşanan sevinç hüzne dönüştü. Evlatlarının vatan borcunu ödemek için asker ocağına gitmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten asker aileleri, evlatlarını askere göndermekten dolayı hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirttiler.

 

'Herşey Vatan İçin' olduğunu belirten asker aileleri, "Allah inşallah herkese evlatlarını askere göndermeyi nasip eder" dediler. Vatan borcunu ödemek için askere gitmekten dolayı mutlu olduklarını belirten gençler, askere gitmekten dolayı mutlu olduklarını ve büyük bir sevinç yaşadıklarını ifade ettiler. Vatana hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu belirten askerler, "Türk milleti rahat uyusun biz buradayız. Biz Türk genci olarak ta sonuna kadar burada olacağız. Vatanın canı sağ olsun, vatan bize emanettir ve Allah inşallah diğer kardeşlerimize de askere gitmeyi nasip eder" şeklinde konuştu.

Evlatlarına son bir kez daha sarılmak için otobüslere akın eden asker anneleri ve yakınları, terminal içinde trafiğin sıkışmasına sebep olurken, bazı gençler otobüsün önünü keserek İstiklal Marşı'nı okudu. Öte yandan AŞTİ'de asker sevkiyatı sırasında herhangi bir aksaklığın olmaması için alınan güvenlikler artırıldı.

 

İha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 10:20:47
Güncelleme :23 Kasım 2007 Cuma 10:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?