5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Gülseren-Anayurt'a dev proje

MAMAK GÜLSEREN-ANAYURT'A DEV PROJE

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak'ın iki ayrı mahallesini kapsayan Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak mahalle sakinleriyle bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm projesi ile ilgili olarak mahalle sakinleriyle bilgilendirme toplantısı düzenledi. Mahalle sakinlerinin projeyle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Akgül, vatandaşlardan yanlış bilgilendirmelere kulak asmamalarını istedi.

Akgül, projenin Ankara'daki yeşil alanı en fazla olma özelliğini taşıyan kentsel yenileme projesi olacağını belirterek, Gülseren ve Anayurt mahallesinin projeyle birlikte yeni kazanacağı imajın tüm Ankara'ya örnek olacağının altını çizdi. Başkan Akgül, "Yapmış olduğumuz toplantının amacı projenin detaylarını ve merak ettiğiniz soruların cevaplarını bizden duymanızdı. Amacımız sizleri mağdur değil; mutlu etmek. El ele vererek, sizlerin de hassasiyetlerini göz önünde tutup, projenin önünü açmak" diye konuştu.

Başkan Akgül, müteahhitlerin bile sunduğu imkanlardan daha cazip imkanlar sunduklarını hatırlatarak, vatandaşların biran önce konutlarını alabilmeleri için tüm şartların vatandaşın lehine hazırlandığını belirtti.

Bilgilendirme toplantısında söz alan vatandaşlar ise, artık gecekondu hayatından kurtulup modern konutlarda yaşamak istediklerini projenin bir an önce başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, Belediye Başkanı Mesut Akgül'e teşekkür etti.

Mamak Belediyesi Meclisinde AK Parti, CHP VE MHP'li üyelerinin oybirliği ile kabul ettiği proje kapsamında, hak sahipleri ile anlaşma yapıldığı takdirde 45 hektarlık alanda 5 bin 700 konut inşa edilecek. Proje alanının gecekondulardan temizlenmesiyle birlikte konutların inşaatına başlanacak ve konutlar iki yıl içinde hak sahiplerine teslim edilecek. Proje kapsamında 161 işyeri ve bin 757 gecekondu yıkılarak yerine modern konutlar ve sosyal donatılar inşa edilecek. Anayurt -Gülseren Kentsel Yenileme ve

Gecekondu Dönüşüm Projesi Ankara'nın yeşil alanı en büyük projesi olma özelliğini de taşıyor. Proje alanında Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü içinde yer ayrıldı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Emniyet Müdürlüğü'nün de bu alana taşınması düşünülüyor.

Proje alanında tapusu veya tapu tahsisi olan tüm gecekondu sahipleri hak sahibi olacak. 175 metrekare hissesi olan vatandaş A tipi 1 adet 3+1 daire, 150 metrekare hissesi olan vatandaş B tipi 1 adet 3+1daire, 125 metrekare hissesi olan vatandaş C tipi 1 adet 2+1 daire ve her 100 metrekare hissesi olan vatandaşla D tipi 1+1 daire için sözleşme yapılacak. Ayrıca gecekondusu olup tapu veya tapu tahsisi olmayan vatandaşlarda mağdur edilmeyip, TOKİ tarafından bu alanda yapılacak olan konutlardan öncelikli hak sahibi olacak.

MAMAK GÜLSEREN-ANAYURT'A DEV PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 13:57:04
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 15:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?