3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Güneşi Gördüm' filminin galası yapıldı

Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği 'Güneşi Gördüm' filminin galasına katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, filmin gerçekçi analizlere sahip olduğunu belirterek, "İyi analiz iyi çözümleri getirir. İnşallah bu tür analizleri daha çok yaparız. Yeni çalışmalarımız bu konudaki toplumsal sorunuzla ilgili yeni çalışmalarımızın temelinde en çok bu var" dedi.

Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 'Güneşi Gördüm' filminin Ankara galası, Panora Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Geceye İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve film oyuncuları katıldı. Gösterimin ardından filmle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Atalay, filmin her analizinin güzel olduğunu belirterek Türkiye'nin bu tür analizlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bakan Atalay, "İyi analiz iyi çözümleri getirir. İnşallah bu tür analizleri daha çok yaparız. Yeni çalışmalarımız bu konudaki toplumsal sorunumuzla ilgili. Yeni çalışmalarımızın temelinde en çok bu konu var" şeklinde konuştu.

Geceye katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, filmin gerçekçi ve cesur olduğunu belirterek "Yaralarımızı çıplak gerçekleriyle gösteren ve yaraları sarmak konusunda büyük adımlar öneren bir çalışma. Artık bu sorunların üzerine cesurca gitmek gerekiyor. 25 yıl sonra bu çıplak gerçekleri görmeli ve üzerine cesaretle giderek çözümler konusunda adımlar atmalıyız" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise filmin Türkiye'de 25 yıldır yaşanan acıları, sıkıntıları en güzel şekilde ortaya koyduğunu belirterek filmde verilen mesajların yerini bulmasını ve yeni bir başlangıç yapılması temennisinde bulundu.

DTP'li Sırrı Sakık da gösterimin ardından yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardır o bölgede birebir bunları yaşıyoruz. Hiçbir savaş barış kadar kutsal değildir. Türkiye'nin biran önce iç barışını inşa etmesi gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 10:07:21
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 10:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?