3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hacettepe'de not skandalı!

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bir öğretim elemanının şifresinin ele geçirilerek, 2008-2009 öğretim yılında toplam 154 notun değiştirildiğinin tespit edildiği belirtilerek, notları değişen öğrencilerin çoğunluğunun birinci sınıf öğrencisi olduğu için diploma iptalinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Açıklamada, Ankara Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda görevli bir öğretim elemanının şifresinin ele geçirildiği ve 2008-2009 öğretim yılı bahar yarıyılında 30 notun değiştirildiğinin anlaşılması üzerine, durumun yüksekokul yönetimine bildirildiği ifade edildi.Üniversite açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Bu ihbar üzerine Yüksekokul Müdürlüğümüzce geriye dönük yapılan incelemede, aynı öğretim elemanının verdiği derslerde, şifresi kullanılarak güz yarıyılında da 124 notun değiştirildiği, daha önceki öğretim yıllarında ise not değişikliği durumunun söz konusu olmadığı anlaşılmıştır. Notları değişen öğrencilerimizin çoğunluğu birinci sınıf öğrencisi olduğundan diploma iptali söz konusu değildir.

Olayın öğrenilmesiyle konu, 12 Haziran 2009 tarihi itibarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı incelemesi halen devam etmektedir. Ayrıca Yüksekokul Müdürlüğümüzce de idari soruşturma başlatılmış bulunmaktadır.”

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 19:27:41
Güncelleme :23 Haziran 2009 Salı 20:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?