3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hacettepe'den 'Ayıcık Hastanesi'

Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi, 3-6 yaş grubundaki çocukların doktor korkusunu yenmesi amacıyla hazırlanan Ayıcık Hastanesi Projesi'ni hayata geçirdi.

Türkiye'deki ikinci uygulaması 21 Şubat 2009 Cumartesi günü Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'nde yapılacak olan proje, özellikle 3-6 yaş arası çocuklara doktor-hastane korkularını yenmeleri konusunda yardımcı olabilmek için geliştirildi. Uygulama için Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi poliklinikleri bir günlüğüne özel olarak düzenlenerek, Ayıcık Hastanesi'ne dönüştürülecek.

Hastalıkları daha önceden belirlenmiş ayıcıklarla hastaneye gelen çocuklar, proje için eğitim almış öğrenciler tarafından karşılanıp uygulama istasyonlarına alınıyorlar. "Vücudumuzu Tanıyalım", "Beslenme", "Kişisel Bakım, Ağız ve Diş Sağlığı", "Doktor", "Eczane" olarak düzenlenen toplam beş istasyonda, sırasıyla çocuklara vücudumuzdaki organların yerleri ve işlevleri tanıtılıyor. Ayrıca küçük, yararlı bilgiler verilerek, kişisel bakımın öneminden bahsedilip temel tutum ve davranışlar aktarılıyor.

"Doktor" istasyonunda ise çocuklara hasta yakını rolü verilerek, ayıcıklar muayene ediliyor. Doktorların verdiği reçetelerle "Eczane" istasyonuna gelen çocuklara ilaçların nasıl kullanılacağı, eczanede beklerken sıraya girmenin gerektiği anlatılıyor.

İlk uygulaması yine Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından 23 Nisan 2008 tarihinde gerçekleştirilen Ayıcık Hastanesi Projesi'nin önümüzdeki dönemlerde ülke geneline yayılması hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 17:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?