1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Hacılara 'bagaj' şoku

Kutsal topraklarda hac görevini yerine getiren 193 kişilik ilk kafile bugün Ankara’ya döndü. Çiçeği burnunda hacılar Esenboğa Havaalanı’na indiklerinde valizlerini bulamayınca şok yaşadılar.

Suudi Arabistan’da hac görevini yerine getiren 193 kişilik ilk hacı kafilesi çileli bir yolculuğun ardından bugün Ankara’ya döndü. Cidde Havaalanı’nda dün geceden sabah saat 08.30’a kadar uçak bekleyen hacılar, havaalanına gelen uçağın 4 saat rötar yapması nedeniyle büyük sıkıntılar çekti. 14 saatlik bekleyişin ardından uçağa binebilen hacılar, Türk Hava Yolları’na (THY) ait 2101 sefer sayılı uçakla saat 14.30’da Ankara’ya ulaştı.

Bu arada Ankara’ya ulaşan hacılar, beklenmedik bir sürprizle daha karşılaştı. 60 hacı, uçaktan bagajlarının çıkmaması üzerine büyük bir şok yaşadı. Soluğu THY Kayıp Eşya Bürosu’nda alan hacılar, yetkililerden valizlerinin nerede olduğu hakkında hiçbir bilgi alamadı.

Esenboğa Havaalanı’nda THY yetkililerine sert tepki gösteren mağdur hacılar, sıkıntıların Cidde’de başladığını anlattı. Kendilerine uçak bileti verilmediğini, uçağın rötar yaptığını ve rasgele oturtulduklarını dile getiren hacılar, bagajlarını uçağa teslim ettiklerinde de kendilerine herhangi bir makbuzun verilmediğini kaydettiler.

Uçakta milyarlarca lira değerinde eşyalarının bulunduğunu ifade eden hacılar, Türkiye’deki yakınlarına getirdikleri hediyelerin de valizlerle birlikte kaybolduğunu söylediler. Bazı hacı adayları eşyalarının bulunamaması durumunda yapacakları tek şeyin tevekkül etmek olacağını ifade etti.

Öte yandan hacdan dönen ilk kafileyi Esenboğa’da yakınları sevinç gösterileriyle karşıladı. Hacıların Türkiye’deki akrabalarına kutsal topraklardan zemzem suyu, hurma ve çeşitli hediyelik eşyalar getirdikleri gözlendi.

Uzun zamandır ailelerinden ayrı olan hacılar, Esenboğa’da yakınlarıyla hasret giderirken, karşılama sırasında duygusal anlar yaşandı. Bazı hacılar, hac görevini genç yaşta yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylerken, hacca gitmeyi herkese tavsiye ettiklerini söylediler. Genç hacılar, hac görevi sırasında çeşitli güçlükler yaşadıklarını anlatarak, bu koşullarda yaşlı insanların hac görevini yerine getirmesinin daha zor olduğunu belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 17:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih Gökmen IP: 81.214.77.xxx Tarih : 7.02.2005 08:18:33
Bazı yerde hacılar denilirken, bazı yerlerde de hacı adayları tabiri kullanılmış, hac görevini tamamlamış, getirdiği hediyeler kayboldu diye hala aday olarak görmemek lazım. Görevini yapmış tamamlamış, gelmiş. Bir hacıdan hacı adayı diye bahsetmek doğru değil. Fatih GÖKMEN