4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Haftaya karla 'Merhaba'

Ankaralılar yeni haftaya karla merhaba dedi.  Son günlerde etkili olan soğuk ve yağışlı hava kendini ilk olarak yurdun doğusunda ve Trakya'da göstermişti.

Başkentte ise gece geç saatlerde başlayan kar, kentin birçok bölgesinde etkisini sürdürüyor.  Belediye ekiplerinin kar küreme araçları yollarda temizlik ve tuzlama çalışması yapıyor. Uzmanlar, kuvvetli buzlanma, don ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları uyarıyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yurdun güney ve batı kesimleri halen Orta Akdeniz'den gelen yağışlı sistemin etkisi altında bulunuyor.

Yapılan değerlendirmeye göre bu yağışlara ilave olarak, akşam saatlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte, yağışların iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının yarından itibaren kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Yarın Trakya dışında tüm yurtta yağış beklenirken, yağışların Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Adıyaman'da kuvvetli olmak üzere kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Trakya ile iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2012 Pazartesi 08:55:56
Güncelleme :9 Ocak 2012 Pazartesi 09:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?