4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Hakim M.H.Ç görevden alındı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), "Orkide" adlı fuhuş operasyonunda yakalanan çete üyelerine yardım ettiği iddia edilen hakim M.H.Ç'yi geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

HSYK, bugün yaptığı toplantıda Mardin Hakimi M.H.Ç'yi geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı aldı. M.H.Ç'nin, Ankara'da düzenlenen "Orkide" adlı fuhuş operasyonunda yakalanan çete üyelerine yardım ettiği iddia edilmişti. M.H.Ç, Çeçen asıllı çete lideri Zara Ç.'ye, geçen yıl mahkeme kararıyla soyadını verdiği ve Çete üyelerinin fuhuş yaptırdığı 6 evin kira kontratlarının da M.H.Ç adına yapıldığı ileri sürülmüştü.

Çete üyelerine yardım ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan hakim M.H.Ç, Yargıtay'da 2001'de tetkik hakim olarak göreve başlamış ancak, Kırklareli Kofçaz'da görev yaptığı sırada adliye binasının onarımı için gönderilen parayı usulsüz biçimde harcadığı ve rüşvet aldığı iddiaları üzerine hakkında soruşturma açılmıştı. Soruşturma sonunda HSYK hakimi Yargıtay tetkik hakimliğine atamış ancak Yargıtay Başkanlığı, sicili nedeniyle bir süre önce HSYK'dan M.H.Ç'nin görev yerinin değiştirilmesini istemişti. HSYK da 11 Ocak 2007'de Mardin'de görevlendirilmesine karar vermişti.

ANKA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 17:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?