1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Hal binası kolonyayla yıkandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralılar’ın meyve ve sebze ihtiyacını karşılandığı Toptancı Hal Binasını kolonyayla temizledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar, Ankara Hal İşletme Müdürlüğü’ne bağlı meyve halinin modern yapıya kavuşturulması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yazar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla hal yerinin temizleme çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Her hafta sabunlu su ve kolonyayla temizlemenin yanı sıra, yazın başlamasıyla birlikte sinekler ortaya çıktığından dolayı ilaçlama çalışmalarımız da başlamıştır" dedi.

Ankaralılar’a en iyi hizmeti götürmekten kaçınmayacaklarını dile getiren Yazar, "Bu hizmet başkanımız Melih Gökçek’in izniyle gerçekleşiyor. Yapılan çalışmalar neticesinde Avrupa Başkenti Ankara’ya yakışan bir hal yeri olacak. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Ankara dışından gelen bir vatandaş buraya geldiği zaman farklı bir hal görüntüsü görecek. Bu konuda çok iddialıyız. Hal yerini Türkiye’nin en iyi yeri olarak hazırlayacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Yazar, Ankara Hal Derneği Başkanı Battal Akbaba’ya istedikleri takdirde hal yerini yeşillendirme sözü de verdi.

Ankara Hal’ine Türk siyasetinden pek çok kişinin geldiğini ifade eden Yazar, "Buraya ilk olarak eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal geldi, daha sonra başbakan Yıldırım Akbulut ve birçok siyasetçi geldi. Aynı zamanda buranın siyasetin okulu olduğunu iddia ediyorum" açıklamasında bulundu.

Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Battal Akbaba ise yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini gizleyemediklerini belirterek şimdiye kadar nice Başkanların geçtiğini, Başkan Melih Gökçek dışında hiç kimseden destek almadıklarını söyledi.

Yapılan bu hizmetin hal esnafına değil, Ankaralılar’a olduğunu dile getiren Akbaba, temiz ve sağlıklı meyve ve sebze sunumunda Ankara Belediyesi’nin çok önemli katkısı olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 16:02:34
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?