3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Haldun Dormen Mamaklıları büyüledi

Mamak Belediyesi 3. Tiyatro Festivali’nin 2. gününde Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin perdeleri dev bir isim için açıldı. Türk Tiyatrosu’nun duayeni Haldun Dormen, Kibarlık Budalası adlı oyunla Mamaklı tiyatroseverlerin karşısına çıktı.


Haldun Dormen MKM’de

Çılgın Yenge adlı oyunla ‘perde’ diyen Mamak Belediyesi 3. Tiyatro Festivali her akşam birbirinden ünlü konukları ağırlıyor. 8 Ocak’a kadar sürecek festivalin 2. gününde Türk Tiyatrosu’nun dev isimlerinden Haldun Dormen, Mamaklı tiyatro severlerin karşısına çıktı.

Tarihi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, dünya tiyatrosunun en büyük klasiklerinden biri olan Fransız yazar Molliere’in Kibarlık Budalası adlı oyun sahnelendi. Oyunda Dormen’e, Tarık Pabuççuoğlu Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman ve Dilek Aba eşlik etti.

Tiyatroseverler Yoğun İlgi Gösterdi

Dormen’in 8 yıl ara verdikten sonra sahneye tekrar döndüğü oyun olan komedi türündeki Kibarlık Budalası’na Mamaklı tiyatroseverler de yoğun ilgi gösterdi. Ücretsiz olarak izlenebilen Kibarlık Budalası’nda izleyiciler salonda boş yer bırakmazken, yetkililer salona sandalye takviyesi yaparak, daha fazla kişinin oyunu izlemesini sağladı. 2 perdelik oyun da Dormen izleyenleri adeta kahkahaya boğdu. Tiyatro severler de beğenilerini, oyuncuları ayakta alkışlayarak gösterdi.

Dormen’e Plaket

Oyun sonunda Haldun Dormen’e günün anısına plaket takdim eden Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, usta oyuncuyu Mamak’ta izlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kılıç, Mamaklı tiyatroseverleri ünlü isimlerle buluşturan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin’e teşekkür etti. Kılıç, Mamak halkının sevgisinin bir göstergesi olarak Dormen’e çiçek de verdi.

Festival Programı:

8 Ocak’a kadar sürecek festivalin 3. gününde Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun hazırladığı Pembe Kadın’ın galası gerçekleştirilecek. Mamak Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Kenan Olpak yönetimindeki Kent Tiyatrosu izleyicilere, keyifli bir akşam yaşatacak.

Festivalin perdeleri, Mamaklılar’ın gönlünde taht kuran bir başka büyük usta Türk Tiyatrosu’nun dev ismi Levent Kırca ile kapanacak. Kırca Tiyatrosu, Bir Başkadır Benim Memleketim ile Mamaklılar’ın karşısında olacak. 

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 10:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?