4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Halk ekmeğe zam yok

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, halk ekmek fiyatlarında değişikliğe gitmeyi düşünmediklerini belirterek "Şu anda halk ekmeğe zam yok" dedi.

Ankara Fırıncılar Odası'nın hazırladığı ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylanan yüzde 20'lik zammın, halk ekmek satış fiyatlarını etkilemeyeceğini açıklayan Ali İlkbahar, un fiyatlarında meydana gelebilecek değişikliklerin maliyetlere ne ölçüde yansıyacağının ise değerlendirileceğini söyledi.

Halk ekmeğin ekonomik fiyatı ile her zaman başkentlinin yanında olduğunu vurgulayan Ali İlkbahar, "Fırıncıların yeni zammıyla kentte fırınlarda satılan ekmek fiyatı, halk ekmeğin iki katı düzeyine ulaştı. 150 gram ekmeğin satış fiyatı 30 kuruş olurken, Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen 200 gram ekmek ise 20 kuruştan satılmaya devam ediyor. Böylelikle bizim ekmeğimiz piyasa ekmeğinden gram olarak hem 50 gram fazla hem de 10 kuruş ucuza satılıyor" diye konuştu.

Ekonomik fiyatının yanı sıra hijyen ve sağlıklı üretimiyle de halk ekmeğin başkentlinin tercihi olduğunu belirten Ali İlkbahar, "Halk ekmek hem ekonomik fiyatı hem de sağlıklı üretimiyle tüketiciyle buluşmaya devam edecek" dedi.
Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda günlük yaklaşık 1 milyon 300 bin adet ekmek üretiliyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 16:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?