4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Halk ekmek fabrikasına öküz heykeli

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, Hatay'dan getirilen bir heykeltıraşa fabrika için 4 adet öküz heykeli yaptırdı. Ekmek müzesi oluşturabilmek için Ankaralıları katkı vermeye davet eden İlkbahar, bu uygulamanın bir ilk olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan İlkbahar, ekmeğin toplumda çok önemli besin maddesi olduğunu ifade ederek, "Ankara'da bulunan okulların yüzde 70'i fabrikamızı ziyaret etti. Öğrenciler geçmişte ekmeğin nasıl çıktığını sormuşlardı. Bizde Halk ekmek olarak geçmiş kültürümüzü günümüze getirmek için böyle bir çalışma yaptık. Bununla beraber ekmek müzesini kurmaya karar verdik. Bir ay içinde açılışı yapacaklarını dile getiren İlkbahar, "Ekmeğin başlangıç noktası tarla ile başlıyor. Geçmişte traktörle emek ağırlıklı çalışma var. Bununla beraber pulluk, karasaban bulduk bunlara da öküz gerekiyordu. Hatay'dan getirdiğimiz değerli bir mimar arkadaşımız bunları yapıp getirdi. Aynı zamanda tarladaki ekinlerin sapların taşınması için arabalar gerekiyordu. Geçmişte bunlar ya at arabaları ile ya kağnı arabaları ile taşınırdı. Biz bunların orjinalini yaptık. Geçmişte bunları yaşayan vatandaşlarımız bu müzemizden birşeyler bulacak" dedi.

Halk ekmek olarak Kültür Turizm Müdürü ile irtibat içinde olduklarını belirten İlkbahar, bu zincirin bir parçası olacağını kaydederek Tüm Ankaralıları bu müzeyi görmeye davet ettiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 14:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?