3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Halk oyunları ekibinden madalya

Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekipleri Ankara il yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak, 1 birincilik, 3 de ikincilik elde etti.

Türkiye finaline hazırlanan ekiplere Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül destek verdi. Ekipleri kutlayan Başkan Akgül, daha büyük başarılara imza atacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Büyük Başarı

Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekibi başarıdan başarıya koşuyor. Mamak Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren ekipler Ankara İl yarışmasında Gençlerde Seğmen ile 1.,Büyüklerde Seğmen ile 2., Yıldızlarda Van Kız ile 2., grup yarışmalarında da Ankara Seğmen ile 2. oldu. Halk Oyunları ekipleri önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye finaline hazırlanıyor.

“Gurur Duyuyoruz”

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Ekiplerimizin başarılarıyla gurur duyuyorum. Hepsini tek tek kutluyorum. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yapılan yarışmalarda ilçemizin adını en güzel şekilde duyuruyorlar. Türkiye finallerinde de çok güzel başarılara imza atacaklarına inancımız tam” diye konuştu.

“Desteğimiz Sürecek”

Mamak Kültür Merkezi’nde 150 kişinin halk oyunları dalında eğitim gördüğünü belirten Başkan Akgül, “Kültürümüzü yaşatmak için yerel yönetimler olarak bize de çok önemli görevlerin düştüğünün bilincindeyiz. Sanata ve kültüre verdiğimiz destek sürecek” dedi.
 

Abdullah Ortaç/ Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?