4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Hamile kadın maganda kuşunu kurbanı

Ankara'da 8 aylık hamile bir kadın, oğlunu kurtarmak isterken vurularak hayatını kaybetti. Talihsiz kadının bebeği sezaryenle alınarak tedavi altına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Altındağ İlçesi Sakalar Mahallesi Kargı Sokak'ta akşam 19.30 sıralarında aralarında daha önceden bir husumet olan iki grup arasında kavga çıktı. 8 aylık hamile olduğu öğrenilen N.K. (40), oğlu Ş.K.'nın kavgaya karıştığını öğrenerek dini nikahlı eşi Ş.B. ile birlikte oğlu Ş.K.'yı (16) kurtarmak için olay yerine koştu. Kavga sırasında Ş.K. ile Ç.Ç. birbirine karşılıklı ateş etmeye başladı. Ç.Ç.'nin açtığı ateş sonucu N.K. göğsünden oğlu Ş.K. ise karnından vuruldu. 

Ankara Numune Hastanesi yakınları tarafından kaldırılan N.K. yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Karnındaki 8 aylık bebek ise sezaryenle alındı. Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan bebeğin durumunun oksijensiz kalması nedeniyle ağır olduğu öğrenildi. Numune Hastanesi'ne kaldırılan yaralı Ş.K.'nin polise ifade vermesin ardından kaçtığı öğrenildi. Ş.K.'nin polise verdiği ifadesinde, Ç.Ç.'nin aralarındaki husumetten ötürü kendisini çağırarak tehdit ettiğini belirterek kendisine ateş ettiğini bunun üzerine kuru sıkı silahla karşılık verdiğini iddia etti. 

İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Ç.Ç. ise Ş.K.'nın kendisine tabanca çektiğini iddia ederek, korktuğu için silahını ateşlediğini söylediği öğrenildi. Olaydan sonra kaçan Ş.K.'nın yakalanması için polis çalışma başlattı.
Öte yandan, Numune Hastanesi'nde ölen annesinin karnından sezaryenle alınarak dünyaya gelen bebek ise Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. 10 dakika oksijensiz kaldığı için yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan bebeğin solunum cihazına bağlandığı bildirildi. 

Hayatını kaybeden N.K'nin cenazesi Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Dini nikahlı eşi E.B., gözyaşları içinde annesinin karnından ölmeden önce alınan çocuklarına eşinin ismini vereceklerini söyledi.
Öte yandan, olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 20:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?