4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

'Hapkido' ustası izleyenleri büyüledi

Güney Kore'den dünyaya yayılan savunma sporu Hapkido'nun sayılı ustalarından Kim Sang Hoon'un Ankara'da yaptığı gösteri nefesleri kesti. 

Güney Kore'nin geleneksel saray savunma sanatı olan ve 'vücudun kendi iç enerjisiyle buluşmasının ardından açığa çıkan yol' anlamına gelen Hapkido'nun sayılı ustalarından Kim Sang Hoon, Ankara'da özel bir gösteri yaptı. 

İstanbul Jung Moo Hapkido Kulübü tarafından, Ankara'da düzenlenen seminer programı doğrultusunda, Güney Kore'nin '7. dan' Hapkido ustası Kim Sang Hoon, Türk Hapkido öğrencilerine ders verdi. 

Uzakdoğu'ya özgü müzikler eşliğinde, öğrencilerine Hapkido'nun inceliklerini gösteren Hoon, yaptığı hareketlerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı. 

Yakın temas sırasında, rakibini kısa bir süre içinde etkisiz hale getirmenin altın kurallarını anlatan Hoon, sempatik tavırlarıyla herkesin beğenisini kazandı. 

Yakın dövüşten uygulamalı örnekler veren Hoon, aralarında bayanlarında bulunduğu öğrencilerinin alkışlarını aldı. 

Dünyada sayılı insanın ulaşabildiği 7. dan usta olan Hoon, daha sonra kılıçlarla ve mınçıka ile özel bir gösteri sergiledi. 

Kıvrak hareketleriyle büyük beğeni toplayan Hoon, Hapkido'nun sadece bir savunma sporu olduğunun altını çizdi.

Hoon, Hapkido sayesinde insanların içindeki kötü potansiyel enerjiyi dizginlediğini belirterek, "Hapkido'da bir erdem düşüncesi vardır. Hapkido, insanın içinde bulunan serseri enerjiyi ve insanın vurucu, kırıcı yapısını dizginler. Özellikle minik yaşlardan itibaren Hapkido yapan çocuklar derslerinde de çok başarılı olur. Hapkido yapan kişiler kendilerini savunmayı öğreniyorlar. Hapkido savunma tekniklerini içerdiği için, dışarıda bir tehlike ile karşı karşıya kalan bir kişi kendisini Hapkido sayesinde kolaylıkla savunabilir" diye konuştu. 

Kim Sang Hoon, kötü niyetli ve bu sporu suistimal edecek kişilerin bu Hapkido'yu öğrenmemesi gerektiğini kaydetti. Hoon, son olarak Türkçe "Türkiye'yi çok seviyorum" dedi. 

Hapkido sporunu yapan bayan öğrenciler ise, bu spor sayesinde sokakta daha rahat yürüdüklerini belirtti. Hapkido sayesinde öğrendikleri savunma teknikleriyle, olası bir kapkaç veya başka bir tehlikeye karşı hazırlıklı olduklarını ifade eden bayan öğrenciler, öğrendikleri hareketleri erkek ustalarına karşı başarıyla uygulamaya başardı.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2007 Cumartesi 11:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?