2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA

Hasta yakınları da doğumhanede görev alacak

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Büyükdoğum), sertifikalı doğum uygulaması başlatıyor. Doğumhanelerinde dünyaya gözlerini açan her bebeğe sertifika verecek olan hastane, yeni bir ‘sevgi halkası’ oluşturmayı hedefliyor.

Polikilink ve servislerinde yeni bir dönem başlatan hastane, özel doğum odaları, danışma ve araştırma merkezleriyle, hastalarına verdiği hizmetin kalitesini daha da artıracak.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekimliğine, hastane ve çalışanlarının her türlü sorunlarını yakından bilen, hastanede 23 yıllıdır görev yapan Operatör Doktor Leyla Mollamahmutoğlu atandı.

Başhekim Mollamahmutoğlu’nun göreve başlaması ile hastanede yeni bir süreç başladı. Mollamahmutoğlu, misyon ve vizyonlarını Zaman’a anlattı. Dünya kalitesinde hizmet sunan bir hastane olmayı hedeflediklerini belirten Mollamahmutoğlu, hastaların yanı sıra personel için de çalışmaları olduğunu aktardı.

Başhekim Mollamahmutoğlu, hastanenin fiziki durumunu ilgilendiren düzenlemelerin yanısıra servis ve poliklinklerde başlatacakları projeleri de dile getirdi. Mollamahmutoğlu hedeflerini; kapsamlı bir genetik ve kanser araştırma merkeziyle uluslararası platformlarda söz sahibi olmak, tüpbebek işlemlerindeki başarılarını daha da artırmak ve toplumun bütün kesimlerindeki kadınların hastanelerini doğum merkezi olarak seçmelerini sağlamak olarak sıraladı.

Ortadoğu ve Balkanların en büyük kadın doğum eğitim ve araştırma hastanesinin Zekai Tahir Burak Hastanesi olduğunu ileri süren Mollamahmutoğlu, Türkiye’deki doğum uzmanı doktorların üçte birinin de hastanelerinden yetiştiğine dikkat çekti.

Tüpbebek servisinin şu an yüzde 50 başarı ile çalıştığını dile getiren Mollamahmutoğlu, başarı oranını daha da artırma yolunda olduklarını vurguladı. Mollamahmutoğlu, “Tüpbebek servisindeki otokontrolü artımak için serviste görev alan personele yönelik ayrı bir değerlendirme programı başlattık. Başarısızlığa neden olan personeli servisten uzaklaştırma kararı da aldık.” dedi.

“Yeşil kartlı bir hastanın yanısıra üst düzey bir bürokrat da hastanemizde doğum yapmayı tercih etmeli.” diyen Mollamahmutoğlu, doğumhanelerinde başlatacakları yeni uygulama hakkında bilgi verdi. Özel doğum odaları oluşturacaklarını açıklayan Mollamahmutoğlu, hastalara evlerindeki konforu sağlayacaklarını anlattı.

Mollamahmutoğlu, özel doğum odaları uygulaması ile ilgili şunları söyledi: “Doğum için tercih edilen bir merkez olmak istiyoruz. Özel doğum odaları ile hasta ve yakınları evlerindeki konfora kavuşacak. Doğum süresince hastanın eşi veya yakın akrabasından biri hasta ile birlikte olabilecek. Yataklar doğum için de uygun dizaynda olacağı için hasta sancılarını çektiği yatakta doğum yapabilecek.

Böylece hastanın doğum stresi en az seviyede olacak.” Genç anne adaylarına hizmet veren Adölesan Polikliği’ni danışma merkezine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Mollamahmutoğlu, serviste ayrı bir ekibin görev yapacağını ifade etti.

Danışma merkezinin psikolog denetiminde faaliyet göstereceğinin altını çizen Mollamahmutoğlu, servisin genç anne adaylarının doğum öncesi ve sonrası her türlü sorununa cevap vereceğini vurguladı. Hastanelerinde yılda yaklaşık 24 bin çocuğun dünyaya geldiğini kaydeden Mollamahmutoğlu, mayıs ayından itibaren başlatacakları ‘Sertifikalı Doğum’ uygulaması ile yeni bir sevgi halkası oluşturacaklarını belirtti.

Mollamahmutoğlu, bundan sonraki dönemlerde hastanelerinde dünyaya gelenler için özel günler düzenleyeceklerini söyledi. Hastanenin fiziki durumunda da değişiklik yapmayı düşündüklerini ifade eden Mollamahmutoğlu, Acil Servis girişinin yeniden düzenleneceğini bildirdi.

Hastane personeline yönelik olan düzenlemeleri de aktaran Mollamahmutoğlu, hastanenin 24 saat hizmet vermesi nedeniyle personel çocuklarının kaldığı kreşin de yedi gün 24 saat açık kalmasını düşündüklerini belirtti. Mollamahmutoğlu, hastanede yapacakları yeni düzenlemeler için işadamları ve sivil toplum kuruluşlarından destek isteyerek, “Hastanemizde kurulacak araştırma merkezleri başta olmak üzere diğer uygulamalarımız için hayırsever işadamlarını göreve çağırıyoruz.” dedi.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2003 Pazartesi 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 16:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?