1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Hastane fareleri nihayet yakalandı

Ankara’da 2 hastaneden ameliyat malzemesi çalınmasıyla ilgili olarak aralarında 1 hastane görevlisinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Gazi Üniversitesi güvenlik görevlilerinin, hastane civarında sürekli dolaşan 3 kişiyi şüpheli bularak ihbar etmesi üzerine operasyon başlatıldı.

Fatih K, Hakan K. ve Erkan G’nin gözaltına alındığı operasyonda Yasin Ş. isimli hastane görevlisinin de hastaneden çaldığı ameliyat malzemelerinin, bazı medikal firmalarınca satın alındığı ortaya çıktı.

Zanlılar yapılan sorgularında, ameliyathane görevlisi Yasin Ş.’nin ameliyat ipleri ve malzemelerini çalarak hastanenin camından gizlice kendilerine attığını ve çalıntı malzemeyi medikal işi yapan Haluk A, Nazmi D. ve Mehmet S. isimli kişilere satarak aralarında parayı paylaştıklarını iddia ettiler. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda ameliyathane görevlisi Yasin Ş. gözaltına alındı.

Zanlı Yasin Ş. ise polise verdiği ifadesinde, kendisini İbni-Sina Hastanesi’nde çalışan Mehmet Ş.E isimli kişinin teşvik ettiğini iddia etti. Zanlı, Mehmet Ş.E.’nin de hastaneden çaldığı malzemeleri Cem Y.B. isimli kişiyle Fatih K, Hakan K. ile Erkan G.’ye sattığını ileri sürdü. Zanlının ifadesi doğrultusunda Mehmet S, Mehmet Ş.E. ve Haluk A. da yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 7 zanlı, yapılan sorgularının ardından ’resmi daireden hırsızlık’, ’hırsızlık malı satın almak ve suça iştirak’ iddiasıyla Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Operasyonda yaklaşık 45 milyar lira değerinde ameliyathane malzemesinin çalınarak satıldığı belirlendi.

Gazi Hastanesi’nde 2 yıllık bir süre içerisinde çeşitli tıbbi malzemeler ile eko kardioğrafi cihazı, ultrasongrafi propları, müzik setleri, TV’ler, laptop gibi yaklaşık 150 milyar lira değerinde malzeme çalındığının belirlenmesi üzerine hırsızlık olayları ile zanlıların bağlantısının araştırıldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 17:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?