5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Hastanede cami açılışı

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek'in yaptırdığı Osman Efendi Camii ve sosyal tesisler, törenle hizmete açıldı. 

Açılış töreninde konuşan Nevin Gökçek, Demetevler'de bulunan Onkoloji Hastanesi'ne daha çok Anadolu'dan maddi sıkıntıları olan insanların geldiğini belirterek, "Hastane koridorlarında büyük zorluklar çekiyorlardı. Gelen hastaların akrabalarıyla buluşabilecekleri hiç bir yer yoktu. Bu sorunları halletmeye çalıştık. Bu düşüncelerime destek vererek bu güzel tesislerin oluşmasına katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Hastane Başhekimi Cebrail Şimşek ise, Nevin Gökçek'le yıllar önce hasta ziyaretine geldiğinde tanıştıklarını ve bugün açılışı yapılan tesislerin yapımı konusunda söz aldıklarını söyledi. Nevin Hanım'a ve Büyükşehir Belediyesi'ne, hastane çalışanları ve hastalar adına teşekkür eden Başhekim Şimşek, daha sonra hastaneye gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e cami ile birlikte yapılan morg bölümü, gasilhaneler, savcı odası ve bahçedeki oturma gruplarını gezdirdi. 

Selçuklu mimarisinde küçük bir cami tarzında 225 metrekare kapalı alana yapılan Osman Efendi Camii'nin altında 18 kişilik morg bölümü, savcı, imam ve otopsi odaları, bekleme salonu, bay ve bayanlar için 2 adet gasilhane ile kafeterya bulunuyor. 

Törenin ardından Başhekim Cebrail Şimşek ile Onkoloji Hastanesi alanında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı Hastane Otel alanını gezen Başkan Melih Gökçek, burada incelemelerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 23:41:46
Güncelleme :21 Ekim 2006 Cumartesi 02:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?