5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Hastanede dayak korkusu

Her gün hasta yakınlarıyla mücadele eden doktor ve hemşireler "can güvenliği" istediler. Eski ismiyle Ankara Dışkapı SSK, yeni ismiyle Dışkapı Yıldırım Beyazıt Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından 2 görevlinin dayak yemesi ardından, doktor ve hemşirelerin odaya kendilerini kilitleyerek kurtuldukları kaydedildi. 

Edinilen bilgilere göre olay önceki gece saat 02.30'da meydana geldi. Acil Servis'e gelen 2 kişi aksayan hastalarını ilk olarak ortopedi bölümünde götürdüler. Hastaya ilk müdahaleyi yapan hemşireler, nöbetçi doktorundan görmesinin ardından hayatı tehlikesi olmadığı için kişi ve yakınlarına kontrol için polikliniğe mesai saatlerine randevu verdiler. Ancak bunun ardından "Burada MR yok mu?" diyerek hastasıyla ilgilenilmediğini iddia eden hasta yakını 2 kişi ortalığı karıştırdı. Tüm çalışanların hemşire doktor personel, temizlik elemanı ve memurların müdahalesine rağmen sakinleşmedi. Ardından alkollü olduğu sanılan hasta yakını bu kişiler, tüm acil servisi diğer hasta ve yakınlarını rahatsız ettikleri için hastaneden çıkarılmak istendi. Bunun üzerine deliye dönen, 2 kişi müdahale etmeye çalışanlara saldırmaya başladılar. Danışmadaki bilgisayarı ve Acil Servis’in giriş camını kırdıktan sonra etrafa küfürler yağdıran saldırganları durduramayan hemşire ve doktorlar, çareyi tedavi odasına kaçarak kendilerini kilitlemekte buldular. Durumu emniyete bildiren hastane polisi yardım isterken, saldırganlar olaya müdahale etmek isteyen 2 temizlik görevlisini hastaların gözleri önünde dövdü. Ardından etrafa tehditler savuran 2 kişiyi Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen polis ekipleri müdahale ederek durdurabildiler. 

Bu arada saldırganlara adlarıyla hitap eden polisler, hastane personeli durumdan şikayetçi olmasıyla beraber 2 hasta yakınını gözaltına aldılar. Durumu Başhekim Prof. Dr. Metin Aydın'a bildiren doktor ve hemşireler tutanak düzenleyip "Can güvenliği" istediler. Daha öncede defalarca hasta yakınları tarafından saldırıya uğradığı için şikayetçi olan hastane personeli, yönetimden can güvenlikleri olmadığı için bir an önce servise özel güvenlik temin etmesini istediler. Günde ortalama binin üzerinde hastaya baktıkları ifade eden sağlık personeli, bir süredir devam eden hasta yoğunlu ve zor çalışma şartlarının düzeltilmesini de talep ettiler. Konuyla ilgili bilgi veren hastane yetkilileri ise 3 ay önce özel güvenlik personeli alımı için hastanenin ihaleye girdiğine dikkat çekerek, ancak prosedürlerin henüz aşılamadığını ifade ettiler. Olayda saldırıya uğrayan 1 doktor, 4 hemşire, 2 memur ve 2 temizlik görevlisi Altındağ Merkez Karakolu'na giderek şikayetçi oldular.

ANKA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 13:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kazım dere IP: 212.174.145.xxx Tarih : 7.09.2006 13:27:58
o hastanede mikroplardan korkulsun bence hertaraf kirlilik içinde kbb servisi hurda yataklardan kurukmuş