1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Havada nikah

Başkent semaları, 7 yıldır nişanlı olan bir çiftin uçakta gerçekleştirdikleri nikaha tanıklık yaptı.

9 yıl önce birbirleriyle tanışan Hayat Mansuroğlu ile Emrah Mansuroğlu çifti, yıllar süren aşklarını ilginç bir mekanda evlilikle noktalamaya karar verdi. Akraba olan 2 genç, bundan 9 yıl önce tanışmalarının ardından 7 yıl önce nişanlandı. Aradan geçen 7 yıl zarfında ayrılıp ikinci kez birleşen gençler, yıllar süren bekleyişlerini unutulmaz kılmak için de ilginç bir nikahla yaşamlarını birleştirdi.

Mimar olan 28 yaşındaki Emrah Mansuroğlu, Konya’da askerlik görevini yaparken aldığı ani karar sonucu telefonla Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde öğrenci olan 22 yaşındaki nişanlısı Hayat Mansuroğlu’na "Benimle uçakta evlenir misin?" şeklinde teklifte bulundu. Genç kızın bu ilginç teklifi kabul etmesinin ardından, Emrah Mansuroğlu’nun izine gelmesiyle gökyüzünde nikah yapma düşüncesi de gerçekleşti.

Türk Hava Kurumu Türk Kuşu’na ait Cessna 208 Karavan tipi uçak 2 çiftin mutluluğu için Başkent semalarında uçmaya hazırlandı. Başkent’te hakim olan fırtınalı hava uçağın ilk kalkışında sorun yaşanmasına neden oldu. Fırtına nedeniyle uçak uzun süre havalanamadı. Fırtınanın etkisinin azalmasının ardından içinde evliliğe adım atmaya hazırlanan çifti taşıyan uçak Etimesgut Türkkuşu tesislerinden havalandı.

Altındağ Belediyesi Evlendirme Müdürü Erol Temel’in uçakta kıydığı nikahta, şahitlikleri uçağın pilotu Turgut Akar ile yardımcı pilot Cavit Kökten yaptı. Nikahın kıyılmasının ardından gelin Hayat Mansuroğlu, damadın ayağına bastı. Nikah memuru Erol Temel, evlilik cüzdanını geline verdi ve çiftler mutluluklarını öpüşerek kutladı.

450 Euro’ya mal olan nikah töreni yaklaşık yarım saat sürdü. Ankara semalarındaki nikah töreninin ardından gelin ve damadı, uçaktan inişlerinde alkışlarla karşılayan anne ve babalarıyla yakın akrabaları genç çifti kutladı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 11:03:28
Güncelleme :22 Mayıs 2005 Pazar 17:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?