4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Hayatını kaybeden dağcıya tören

Niğde'nin Aladağlar Demirkazık Tepesi'ne tırmanış sırasında düşerek hayatını kaybeden 2 dağcıdan ODTÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Utku Kocabıyık için okulunda bugün bir tören düzenlendi.
 
ODTÜ Bilgi İşlem Bölümü'nde düzenlenen törene, Utku Kocabıyık'ın babası Refik Kocabıyık, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Utku Kocabıyık'ın arkadaşları ve öğretim üyeleri katıldı. Törende bir konuşma yapan ODTÜ Rektörü Akbulut, Türkiye'nin geleceğinin emanet edileceği bir gencin kaybedildiğini belirterek, "Büyük bir üzüntü duyuyorum. İdeal bir öğrenciydi" dedi.
Kocabıyık'ın sporla içe içe bir öğrenci olduğunu hatırlatan Akbulut, "Hiç beklenmedik bir kaza oldu. İleride çok parlak bir bilim insanı olacaktı" diye konuştu. 

Utku Kocabıyık'ın babası Refik Kocabıyık ise oğlunun insanları ve ülkesini çok sevdiğini belirterek, "Büyük sevda duyduğu ODTÜ'yü, dağları ve arkadaşlarını her şeyin üzerinde tutardı. Biz onu çok özleyeceğiz" açıklamasında bulundu. Üniversite ve birlikte dağcılık yaptığı arkadaşlarının yaptığı konuşmaların ardından Kocabıyık'ın naşı toprağa verilmek üzere gözyaşları arasında memleketi Denizli'ye uğurlandı.


İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 13:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?