4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Hayırseverleri buluşturan toplantı

Kazan'da bugüne kadar yapılmış, halen yapılmakta olan ve gelecekte yapılması planlanan hayır projeleri ile ilgili ilçe müftülüğü ve Kazan Belediyesi işbirliğiyle bir istişare toplantısı düzenlendi. 

Kazan Kaymakamı Özlem Bozkurt Gevrek, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan Müftüsü H. Osman Solmaz, Polatlı İlçesi Müftüsü Mahmut Sezgin, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Erdem ve bir çok hayırseverin katıldığı toplantıda ilçeye yapılan ve halen yapımı süren hayır projeleri değerlendirildi. Programın açılış konuşması, Kazan Müftüsü H. Osman Solmaz tarafından yapıldı. İlçe müftüsü Solmaz konuşmasında Şehitler Camii'nin inşaatının mevcut durumunu değerlendirdi.

Müftü Solmaz'ın ardından Kazan Kaymakamı Ö. Bozkurt Gevrek kısa bir konuşma yaptı. Gevrek Kazan Halkı'nın Şehitler Camii'nin yapımı için gösterdiği çabaları takdir ederken Kazan'da görev yapmaktan çok keyif aldığını dile getirdi. Gevrek'in ardından selamlama konuşması yapan belediye başkanı Lokman Ertürk ise Şehitler Camii ve benzeri yapılar için Kazanlılar'ın verdiği destekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Başkan Ertürk, "Vatanımız aziz şehitlerimiz sayesinde ayakta durmaktadır. Bu ülke varlığını ve bağımsızlığını gözünü kırpmadan kendini feda eden atalarımıza borçludur. Onların evlatları olmaktan son derece gururluyuz Onların hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. 

Fakat onların adını en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. Belediye başkanının konuşmasının ardından Kazan'ın eski müftüsü ve şu anki Polatlı müftüsü Mahmut Sezgin, Kazan'da görev yaptığı yıllarda yaşadıklarını anlattığı konuşmada Kazan Halkı'nın hayırseverliği sayesinde Kazan'a kazandırılan yapılardan bahsetti. Sezgin'in ardından Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Erdem konuşma yaptı. Konuşmasında insani ve manevi duyguların önemini vurgulayan Erdem, insanın yaptığı hayır sayesinde ölümsüz olacağının altını çizdi. Konuşmaların ardından sunulan şehitler hakkındaki slayt gösterisi katılanlara oldukça duygusal anlar yaşattı. Kazan şehitlerinin de unutulmadığı slayt gösterisinin ardından hayırseverler cami için bağışta bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 11:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?