3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Haymana'da yıldırım dehşeti!


ANKARA'nın Haymana ilçesine bağlı Evliyafakı Köyü'ne yıldırım düşmesi sonucu korkudan bir araya toplanan180 koyun, 4 keçi ve 2 köpek telef oldu.

Sürü çobanı amcası Sezgin Yüzer'in yanına giden 11 yaşındaki Mehmet Can Süzer ise korkudan bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. Köye ait koyun sürülerinin bir bölümü ise korkudan çevreye kaçtı.

KÖYLÜLER DEHŞETİ YAŞADI

Perşembe akşamı saat 19.30 sularında fırtına ve sağnak yağış, Haymana'nın Evliyafakı Köyü'nde Sakarya savaşlarının geçtiği Çaldağı mevkiinde bulunan koyun sürüsüne yıldırım düşmesine yol açtı. Çaldağı Köyü'nde Halit Yüzer, Ramazan Akışık, Arapşıh Yüzer, Sezai Yüzer ve Cemal Çakır'a ait koyun sürüsünü otlatan çoban Sezgin Yüzer, akşam saatlerine doğru köye dönüş hazırlıklarına başladı. Bu sırada yeğeni ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Mehmet Can Süzer ise okuldan erken çıkıp, amcasının yanına gitti. Aniden bastıran sağnak yağış ve fırtınaya yakalanan amca ve yeğen sığınacak bir yer bulamadı. Koyun sürüsü ise gök gürültüsü nedeniyle bir araya toplandı.

ART ARDA DÜŞEN YILDIRIM KOYUN SÜRÜSÜNE İSABET ETTİ

180 koyun, 4 keçi, 2 köpek yıldırım çarpması sonucu telef oldu. 11 yaşındaki Mehmet Can Süzer ise korkudan eşeğin üzerinden düştü ve bayıldı. Çaresiz çoban. sürünün telef olduğunu ve yeğeninin yerde baygın yattığını görünce durumu telefonla köye bildirdi. Olay yerine gelen köy muhtarı Mehmet Kemal Karaduman, çocuğu Polatlı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavisi yapılan talihsiz çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu anlaşıldı.

KOYUNLARIN TAMAMI DAVUL GİBİ ŞİŞTİ

Yıldırım düşen koyun sürülerinin tamamının bir arada olduğu ve cesetlerinin yıldırım düşmesi nedeniyle davul gibi şişmiş olduğu gözlendi. Haymana jandarması olay yerinde inceleme yaptıktan sonra koyunları teker teker saydı ve tutanak tuttu. Olayı haber alan köylüler de Çaldağ mevkiine geldi. Gece yarısına kadar devam eden sayımı izleyen köylüler, oldukça şaşkın ve üzgündü. Bazı koyun cesetleri ise dağın üzerinde çevreye dağılmış durumda tesbit edildi. Maddi zararın yaklaşık 60 bin TL olduğu tahmin ediliyor.

Köy muhtarı Mehmet Kemal Karaduman, yıldırım düşme anını anlatırken, korku dolu dakikalar yaşadıklarını söyledi. Karaduman, ôküçük çocuk Mehmet'in durumu hakkında endişelendik, onu hastaneye ben götürdüm, fakat durumunun iyi olduğunu öğrenince teselli bulduk. Köyün ortak sürüsünün bu şekilde telef olmasına üzüldük ama can kaybının olmaması bizi sevindirdi" dedi.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 12:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?