5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Haymana'ya 5 yıldızlı termal otel

Bakan Günay, Ankara'nın Haymana ilçesinde Şahinler Grup tarafından yapılacak 5 yıldızlı termal otelin temel atma törenine katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesindeki tarihi Pazaryeri Camii'nin restorasyondan sonra kiliseye çevrildiği iddialarıyla ilgili, ''Orası benim gördüğüm tarihte bir branda ile kapatılmış vaziyetteydi. Bazı özel anlarda, özel ziyaretçiler geldiğinde o kısım kullanılıyor ve açılıyordu. Bunun dışında cami olarak görev yapıyor bildiğim kadarıyla. Bayramda İzmir'e gideceğim yeniden konuyu incelerim'' dedi.

Bakan Günay, Ankara'nın Haymana ilçesinde Şahinler Grup tarafından yapılacak 5 yıldızlı termal otelin temel atma törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Günay. otelin 2 yılda bitireceğini söyledi. Haymana'nın yüksek kalitede öncü bir tesise ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Günay, ''Bu Haymana'daki ilk 5 yıldızlı otel arkası inşallah gelecek. Türkiye de Ankara da Haymana da bunu hak ediyor'' dedi.

Turizm rakamlarının çok büyüdüğünü belirten Günay, Türkiye'nin dünyada 7'nci sırada olduğunu kaydetti. Günay, "Hedefimiz önümüzdeki yıllarda ilk 5'in içine girmek, bunu da başaracağız. Deniz kıyılarında çok başarılı tesisler yaptık, kitle turizminde çok öne çıktık. Şimdi termal, kongre, kış sporları, şehircilik, gençlik ve sağlık turizminde yeni yatırımlarla, turizmi Anadolu sathına yaymaya çalışıyoruz. Turizm ülkeleri, şehirleri, milletleri birbiriyle buluşturuyor önemli bir barış projesi aynı zamanda" diye konuştu.

Ankara'nın turizm alanında sahip olduğu potansiyeli kullanmakta geri kaldığını ifade eden Günay, son yıllarda bu konuda hızlı bir atılım içerisinde olduklarını kaydetti. Haymana'yı termal ve sağlık turizminin merkezi haline getirme konusunda doğanın verdiği imkanları dikkatli şekilde kullanacaklarını belirten Günay, şunları söyledi: ''Termal ve kaplıca standartlarını dünya kalitesine çıkarmamız gerekiyor. Dünyadaki standartlar, kalite ne ise bu alanda biz bunların hepsini yapmak zorundayız. Yatırımcıya bütün gücümüzle yardımcı olmaya çalışıyoruz, yatırımcıdan da yüksek kalite ve doğaya saygı bekliyoruz.

İnsana, tarihe, çevreye saygı bekliyoruz. Bunu yapan yatırımcının da önündeki engelleri aşmayı biz bakanlık olarak kendi görevimiz sayıyoruz. Başı sıkışan yatırımcı bize gelecek biz ona yardımcı olacağız, ama o da mutlaka yüksek kaliteli bir yatırım yapacak. Önümüzdeki yıllarda Haymana'yı da Ankara'yı da bugün olduğundan daha yüksek bir yere Türkiye düzleminde taşımaya çalışacağız. Türkiye'de turizmi Ege ve Akdeniz kıyılarından Anadolu içlerine, bütün Türkiye sathına yayma gayretimiz var. Bu çerçevede yatırımcı arkadaşlarla, yerel yöneticilerle, özel idare ile işbirliği konusuna biz çok önem veriyoruz. Kim ki bu işbirliği konusunda bizim uzattığımız eli tutar, bu bölgeler de bundan yararlı ve karlı çıkacaklardır''.

Öte yandan, Bakan Günay, törenden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Günay, bir gazetecinin, ''Çeşme Alaçatı'daki Pazaryeri Camii'nin restorasyondan sonra kiliseye çevrildiğine'' yönelik haberlerle ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: "Alanı biliyorum. Seçim sırasında Alaçatı'da mekanı gördüm, cami olarak kullanılıyor. Ancak bir bölümünde de freskler, kiliseden arta kalan yapılar var. Orası benim gördüğüm tarihte bir branda ile kapatılmış vaziyetteydi. Bazı özel anlarda, özel ziyaretçiler geldiğinde o kısım kullanılıyor ve açılıyordu. Bunun dışında cami olarak görev yapıyor bildiğim kadarıyla. Bayramda İzmir'e gideceğim yeniden konuyu incelerim. Bir yapıyı biz veya Vakıflar restore ederken o bölüm cami, bu bölüm kilise orayı yapalım, bu tarafı bırakalım gibi bir ayrımcılık söz konusu değil. Yapının özgün mimarisine mümkün olduğunca sadık kalmaya çalışıyoruz. Haberler zaman zaman gerçek boyutlarını aşıyor, ama ben konuyu dikkatle takip edeceğim''.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2011 Çarşamba 18:11:59
Güncelleme :24 Ağustos 2011 Çarşamba 18:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?