4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Hayvanat bahçesini birbirine kattı

Hayvanat Bahçesi'nin uysal, sevimli ama bir o kadar da zeki maymunu Çarli, kafesinden kaçınca ortalığı birbirine kattı. Ziyaretçileri hem korkutan hem de eğlendiren Çarli'nin kadınlar tuvaletine girmeye çalışması ise komik anların yaşanmasına neden oldu.

 
Atatürk Orman Çiftçiliği'ne bağlı Ankara Hayvanat Bahçesi'nin uzun yıllardır misafiri olan sevimli maymun "Çarli", havaların ısınmasıyla birlikte yazlık kafesine geçirildi. Kafes içerisinde parmaklıklardan birini kırmayı başaran maymun, insanların bile çıkmayı başaramayacağı kafesten kaçmayı başardı.

Kafesin arkasından yıllardır kendisine yiyecek hatta sigara veren insanların yanına gelen Çarli, insanlar kendisinden korkup kaçmaya başlayınca şaşırdı. Panikle ne yapacağını bilemeyen Çarli önce dondurma dolabının üstüne çıktı, sonra da parkın oyuncakçısının yanına gitti.

Oyuncakları dağıtan maymun, Hayvanat Bahçesi görevlileri yaklaşmaya başlayınca kadınlar tuvaletinin olduğu bölüme gitti. Tuvalete gitmek isteyen kadınları korkutan maymun, daha sonra dev köpek balığı maketi önünde bir süre gezindi. Çarli, Hayvanat Bahçesi görevlilerinin kendisi için hazırladıkları ağı görünce koşarak ağaca tırmandı.

Ağaçta yaprakların arasında bin bir oyun yapan Çarli, Hayvanat Bahçesi görevlilerinin tüm dil dökmelerine rağmen ağaçtan inmedi. Hayvanat Bahçesi görevlileri, Çarli'yi uyuşturucu iğne yaparak kafesine götürdü.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 11:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 88.254.129.xxx Tarih : 4.07.2007 13:52:05
BU GÜN SÖYLESEK KİMSE ALDIRMAZ AMA BUNDAN YÜZ YA DA İKİYÜZ YIL SONRA, İNSANLARIN KENDİ EĞLENCELERİ İÇİN HAYVANLARI KAFESLERE KAPATTIKLARI ANLATILINCA KİMSE İNANMAK İSTEMEYECEK. YA DA İÇLERİ BURULACAK. HAYVANLARIN YAŞAM MODELLERİ TEVAZU ÜZREİNE KURULMUŞTUR. GÜNLÜK NASİPLERİNİ YEDİKTEN SONRA, ÇOK AZ TÜR STOK YAPAR. HEMCİNSLERİ İLE KAVGA ETTİKLERİNDE YENİLEN TARAF UZAKLAŞIRSA KAVGA DA BİTER. KAVGANIN GALİBİ, ASLA YENİLENİ TAKİP EDİP ONU DAHA ÇOK İNCİTMEYE HATTA ÖLDÜRMEYE ÇALIŞMAZ. HAYVANLARDA; İNSANOĞLU GİBİ TAAMÜDEN, YANİ PLANLI CİNAYET YOKTUR. ZEVKİ İÇİN BAŞKA HAYVALARI KAVGA ETTİREN İNSAN OĞLUNDAN BAŞKA BİR CANLI TÜRÜ DAHA YOKTUR. HOROZ DÖĞÜŞLERİ, DEVE GÜREŞLERİ VE BOĞA GÜREŞLERİ (BOĞANIN BOĞA İLE GÜREŞİ. ARTVİN-KAFKASOR GİBİ) İSPANYA VE MEKSİKA'DA BOĞA GÜREŞİ DİYE BİLİNEN VE GALİBİNİN KAÇINILMAZ OLARAK İNSAN OLDUĞU BAŞTAN BELLİ OLAN, EŞİTSİZ ÇARPIŞMA, YİNE İNSANLAR TARAFINDAN BÜYÜK BİR İŞTAHLA SEYREDİLİR. DÜNYAMIZI BİRLİKTE PAYLAŞTIĞIMIZ AMA KENDİLERİNE ZINDAN ETTİĞİMİZ BU SEVİMLİ VE BİZDEN GÜÇSÜZ VARLIKLARI, KORUMAK, KOLLAMAK VE KENDİ DOĞAL ORTAMLARINDA ZİYARET ETMEK DAHA GÜZEL DEĞİL Mİ ? İNSANIZ DİYE ÖVÜNÜRÜZ. ALLAHIN YARATTIĞI EN MUTEBER VARLIK OLDUĞUMUZU SÖYLERİZ. BİZDEN GÜÇSÜZLERİ EZMEK, KENDİMİZE VEHMETTİĞİMİZ BU SIFATLARLA ÖRTÜŞÜYOR MU ? K. Mükremin BARUT 04 TEMMUZ 2007 ANKARA