3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Henkel'den iş imkanı!

Henkel'in Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri Fabrikası Elmadağ Hasanoğlan'da düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Yaklaşık bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak olan fabrikada, yıllık 200 bin tondan fazla ve 63 milyon adet deterjan üretilecek.

Türk sanayisinde önemli yeniliklere imza atan ve Türkiye ekonomisine yeni üretim olanakları yaratarak katkıda bulunan Türk Henkel'in Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri Fabrikası Elmadağ Hasanoğlan'da hizmete açıldı. Açılışa, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğan, Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Selim Dumlu, Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Erdem Koçak, Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri Orta ve Doğu Avrupa Tedarik Zinciri Direktörü Johann Seif, Henkel Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Günter Thumser, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin'in yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Türk Henkel Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Koçak, özellikle kriz ortamında böyle bir fabrikanın açılmasının Türk ekonomisine büyük yarar sağlayacağını söyledi. Koçak, "Henkel olarak, 1963 yılında çalışmaya başladığımız Türkiye'de bulunan toplam üç fabrikamızla ülke ekonomisine yaptığımız katkı ve bin 375 istihdam yaratarak ulaştığımız iş gücü, sadece Avrupa'nın değil, aynı zamanda dünyanın yükselen yıldızı olan Türkiye'ye verdiğimiz öneminin bir göstergesidir" dedi.

Türk Henkel Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri Fabrikası Tedarik Zinciri Direktörü Selim Dumlu ise, Henkel olarak dünya çapında toz deterjanlar ve özel sıvı deterjanlar segmentinde aktif olarak yer aldıklarını söyledi. Dumlu, yatırım olarak Ankara'nın seçilmesinde Türkiye'nin merkezinde yer almasının getirdiği lojistik avantajların yanı sıra, gelişmelerine katkı sağlamak için Kocaeli ve İstanbul dışındaki bölgelere de yatırım yapılmasını gerektiğine olan inançlarının rol oynadığını söyledi.

Henkel Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Günter Thumser de, yeni tesisin çevreye duyarlı üretim anlayışı ve Türkiye'nin ekonomik gelişimine duyduğu büyük güvenin bir göstergesi olduğunu belirterek, "Dünya çapında lider konumda olduğumuz Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri iş birimimizdeki markalarımız. 140'ı aşkın ülkede tüketicilerin günlük yaşamlarının ayrılmaz bir parçasıdır. Zaten şirketlerimizin başarısı da bu iş birimimizden bir ürün ile başlamıştır. Henkel olarak sürdürülebilir uzun vadede firmamızın değerinin artmasına yardımcı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz ise konuşmasını Türkçe ve Almanca olarak yaptı. Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krize değinen Cuntz, ekonomik krizin yaşandığı günlerde birçok kişiye iş imkanı sağlayacak olan fabrikanın açılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Türkiye ve Almanya'nın her bakımdan yakın ilişkiler içerisinde olduğunu ifade eden Cuntz, Almanya'nın ekonomik olarak işbirliği yaptığı ülkelerin en başında Türkiye'nin geldiğini vurguladı. Cuntz, "Almanya Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükelçi ve diğer yetkililer açılış kurdelesini kesti. Davetliler daha sonra fabrikanın içerisinde incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 08:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?