5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Heykeller son şeklini alıyor

HEYKELLER SON ŞEKLİNİ ALMAYA BAŞLADI

Çankaya Belediyesi'nin, Değirmendere Belediyesi tarafından düzenlenen Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'nun yeniden vatanı Gölcük'e dönmesinden sonra, bu yıl Çankaya Yazı kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Çankaya Heykel Sempozyumu sona yaklaşıyor.

İlki 2009, ikincisi 2010 yıllarında Sakarya Caddesi'nde gerçekleşen sempozyumların ardından bu sene 4 yerli ve 2 yabancı sanatçının katıldığı sempozyumda 15. günün sonunda sanatçılar heykellerinin son rötuşlarını yapmaya başladılar. Sempozyumun kapanış tarihi olan 13 Temmuz'a kadar heykellerini Ankaralılarla buluşturmayı amaçlayan sanatçılar, yoğun bir tempoyla çalışmalarında son noktaya geldiler. Ankaralı sanatçılar Prof. Dr. Refa Emrali, Prof. Mümtaz Demirkalp, Yrd. Doç. Ercan Sağlam ile Mete

Demirbaş'ın heykellerini bitirdikleri gözlenirken Mısırlı sanatçı Said Badr ile İranlı sanatçı Mansour Tabibzadeh'in heykellerine son şeklini verirken asistanlar da sanatçılara yardım etti.

Bu yıl ilk kadın heykeltraş, Ankaralı sanatçı Sabiha Bengütaş anısına Kır- Kent Kardeşliği teması ile düzenlenen Sempozyum, çok sayıda etkinlikle kent merkezine sanatın rengini taşıdı. Sakarya Caddesi'ne hareketlilik getiren heykellerin açılışı 13 Temmuz 2011 günü saat 18.00'de tüm sanatçı ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek.

HEYKELLER SON ŞEKLİNİ ALMAYA BAŞLADI
HEYKELLER SON ŞEKLİNİ ALMAYA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 17:48:02
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 19:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?