3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hırsızlar Ergenekon'a özendi

Başkentte çok sayıda oto hırsızlığı ve evden hırsızlık olayına karışan şebekenin silahlarını gömdüğü ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ilçede yaşanan ev ve işyerinden hırsızlık ile otomobil hırsızlığı olaylarıyla ilgili koordineli çalışma başlattı. Düzenlenen operasyonda Yasin Ç., Ali Rıza Ç., Ali A., Abdullah Burak S. ve Burak Y. gözaltına alındı.

Zanlılar, yapılan sorgulamada Etimesgut bölgesinde çok sayıda otomobili gezmek amacıyla çaldıklarını itiraf ettiler. Zanlılar, çok sayıda işyeri ve evden de hırsızlık yaptıklarını itiraf ederek, çaldıkları elektronik malzemeleri Müşteba S. ve Selçuk S. isimli kişilere sattıklarını söylediler. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda Müşteba S. ve Selçuk S. de gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerinde suç ortağı olduklarını iddia ettikleri Murat Ö., İbrahim T., Cafer Aydın Ü., Eren T.'nin ise birkaç gün önce işledikleri başka suçlardan gözaltına alınarak cezaevine konuldukları belirlendi.

Zanlıların, Ergenekon kazılarından etkilenerek silahlarını Kazan ilçesi yakınlarındaki boş bir araziye gömdükleri anlaşıldı. Gösterdikleri yerde yapılan aramada 2 adet av tüfeği, 1 adet havalı tüfek, 2 adet sallama tabir edilen bıçak bulundu. Evlerinde yapılan aramada ise 4 adet oto teybi, 1 adet dizüstü bilgisayar, 4 adet mermi ele geçirildi.

Çalıntı 11 otomobil sahiplerine teslim edilirken, sorguları tamamlanan 7 zanlı adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 12:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?