5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Hırsızlar polise ateş açtı

Ankara'da hırsızlık girişiminde bulunan 3 zanlı ile polis arasında çıkan çatışmada 1'i yaralı 2 zanlı yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre Yenimahalle Hipodrom Caddesi üzerinde Türk Telekom Şantiyesi'ne giren Halil Karakütük, Murat Atlı ve Ahmet T. isimli şahıslar bobinlerde bulunan kabloları çalmaya çalıştığı sırada güvenlik görevlileri tarafından fark edildi. 

Zanlıların kablo bobinlerin arasına saklandığını gören güvenlik görevlileri ise durumu hemen polise bildirdi. Kısa süre içinde olay yerine gelen polis, güvenlik görevlisinin yönlendirmesiyle çevrede arama yapmaya başladı. Şahısların bobinlerin arasına saklandığını gören polis memuru, zanlıları dışarı çıkmaları için uyarıda bulundu. Zanlılar ise polisin bu uyarısına ateşle karşılık verdiler. 

Bir anda neye uğradıklarını şaşıran polis ekipleri kendilerine ateşle karşılık veren şahısların üzerine ateş etmeye başladılar. Zanlılardan ikisi bobinlerin arasından çıkarak hızla koşmaya başladılar. Polis ekibi de kaçan zanlıların peşinden ateş ederek kovalamaya başladı. Karanlıktan faydalanan Ahmet T. ve Murat Atlı kaçtı. Olay yerine gelen takviye kuvvetlerle çevrede yapılan aramalarda, bobinlerin arasına saklanan Halil Karakütük kıskıvrak yakalandı. Yere yatırıldıktan sonra elleri kelepçelenen zanlı, polislere ateş açmadıklarını söyledi. 

Zanlı, kendisine 'neden hırsızlık yaptığını' soran gazetecilere ise "Teessüf ederim. Biz hırsızlık yapmadık" karşılığını verdi. Daha sonra işsiz olduğu için mecburiyetten bu işe kalkıştığını söyleyen Halil Karakütürk cezaevinden de yeni çıktığını söyledi. Yakalanan Halil Karakütük ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Polise ateş açarak kaçan zanlılardan Ahmet T.'nin çıkan çatışmada yaralandığı öğrenildi. Yaralı Ahmet T. de bir süre sonra yakalanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 09:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?