5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Hırsızlık çetelerine darbe

BAŞKENT POLİSİ HIRSIZLIK ÇETELERİNİ ÇÖKERTTİ

Ankara polisinin 4 ayrı hırsızlık şebekesine yönelik düzenlediği operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda 4 ayrı hırsızlık grubuna yönelik seri operasyonlar gerçekleştirildi. 26 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 61 hırsızlık olayı aydınlatılırken, zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 5 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 12 plazma TV, 3 bilgisayar kasası, 4 laptop, 2 adet çelik kasa, çok sayıda ziynet eşyası ve tekel ürünleri ele geçirildi.

Kar maskesi takarak çalışan 11 kişilik şebekenin girdikleri evlerden önce anahtarları ardından da lüks otomobilleri çaldıkları belirlendi. Şebekenin bu lüks otomobillerle kar maskeli olarak işyeri ve evlerden hırsızlık gerçekleştirdikleri tespit edildi. Zanlıların çaldıkları eşyalarının paylaşılması konusunda anlaşmazlık yaşayarak birbirlerini ihbar ettikleri öğrenildi. Zanlıların cezaevlerinde tanışarak hırsızlık çetesini kurdukları ve birbirlerine kazandıkları tecrübeleri aktardıkları belirlendi.

İnternet kafelere müşteri olarak giren zanlıların bir müddet bilgisayar kullandıktan sonra uygun bir anda kullandıkları bilgisayarın monitörünü sökerek yanında getirdiği çantaya koyarak müşteri gibi ücretini ödeyerek çıktıkları anlaşıldı.

Bir zanlının evinde mutfak dahil her odasına plazma TV taktırdığı belirlenirken çaldıkları çelik kasaları içlerini boşalttıktan ve boyadıktan sonra hurdacılara sattıkları da tespit edildi. Zanlıların çaldıkları kimlikleri de değiştirerek kendi fotoğraflarını yapıştırdıkları ve bu kimlikleri kullandıkları belirlenirken zanlıların bazı olaylarda araç kiraladıklarını da ortaya çıkarıldı. Şebekenin bir olayda kasayı çalamadığı bunun üzerine bir zanlının "Gözüme uyku girmedi. Bir haftadır uyuyamıyorum" diyerek

aynı işyerine hırsızlık için girerek kasayı çaldıkları tespit edildi.

Zanlıların bir olayın ardından araçla kaçarken kendi aralarında tartışırken kaza yaptıkları ve bazı zanlıların bu sırada yakalandığı öğrenildi. Polis sorgusu tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

BAŞKENT POLİSİ HIRSIZLIK ÇETELERİNİ ÇÖKERTTİ
BAŞKENT POLİSİ HIRSIZLIK ÇETELERİNİ ÇÖKERTTİ
BAŞKENT POLİSİ HIRSIZLIK ÇETELERİNİ ÇÖKERTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 13:27:05
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 10:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?