4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Hırsızlık şebekesi adliyeyi karıştırdı

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kızı Zeynep Kısacıkoğlu'nun evinin de aralarında olduğu 42 hırsızlık olayına karışan hırsızlık şebekesi Ankara adliyesine sevk edildi. Zanlıların yakınları basın mensupları ve polislere saldırdı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Çankaya ilçesi ve özellikle Yıldız semtinde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili 'Yıldız' adlı bir operasyon düzenledi. Operasyonda hırsızlık yapmak amacıyla çete kurmak suçundan 2'si cezaevinde olmak üzere toplam 16 kişi hakkında işlem yapıldı. Şebekenin karıştığı 42 hırsızlık olayı aydınlatılırken, şebekenin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kızı Zeynep Sezer Kısacıkoğlu ile eşi Mustafa Kemal Kısacıkoğlu'nun evinden ziynet eşyalarını çaldıkları da belirlendi. Şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen T.Y. ve yardımcısı A.B.'nin, emrinde çalıştırdığı hırsızların getirdiği ziynet eşyaları ve kıymetli takılardan beğendiklerini lüks bir apartman dairesinde birlikte yaşadıkları Rus sevgililerine hediye ettikleri öne sürüldü. Zanlıların çaldıkları malları ise satarak lüks içinde yaşadıkları iddia edildi.

Düzenlenen operasyonda 2 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda elektronik eşya, ziynet eşyaları ele geçirilirken, ele geçirilen çalıntı mallar arasında Kısacıklıoğlu çiftinin eşyalarının bulunmadığı öğrenildi.

Haklarında işlem yapılan 16 zanlıdan 11'i sabah saatlerinde Adliyeye sevk edildi. Zanlıların adliyeye girişi sırasında yakınları basın mensupları ve polis ekiplerine saldırdı. Zanlı yakınları ile polisler arasında arbede çıktı. Polis ekipleri zanlı yakınlarını zorlukla kontrol altına aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 11:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?