3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hisarcıklıoğlu TOBB'a yeniden aday

Bin 552 delegeden bin 551'inin imzasıyla yeniden aday gösterilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bir fani için en gurur verici anı yaşıyorum. Tüm delegelerin desteğini görmüş olmak benim için büyük onur" dedi.

64. Genel Kurulu'nu yarın gerçekleştirecek olan TOBB'da uzun yıllar delegelik yapanlara bugün hizmet belgeleri verildi. TOBB Genel Merkezi'nde düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni'ne Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun, TOBB'un eski başkanları ve delegeler katıldı.

Tören öncesinde bin 551 delegenin imzasını taşıyan Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yeniden TOBB Başkanlığı'na aday gösterilmesine ilişkin önerge Genel Kurul Başkanlık Divanı'na verildi. Önergeyi Divan Başkanı Tanık Küçük teslim aldı.
Törende bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, "Bugün bizim düğün günümüz" diye konuştu.

Her yıl Mayıs ayında bir araya gelerek 1 yılın muhasebesini yaptıklarını ve Türkiye için neler düşündüklerini konuştuklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, görev yaptığı 8 yıl boyunca kendisine destek olan TOBB üyelerine ve delegelere teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, "TOBB başarılı olduysa bu başarının gerçek mimarı sizlersiniz. Birlikte rahmet ayrılıkta azap var. Bir ve beraber olduğumuz sürece bileğimizi kimse bükemez. Size hizmet etmek büyük şeref. Bir fani için en gurur verici anı yaşıyorum. Bin 552 delegeden bin 551'inin desteğini görmüş olmak benim için büyük onur" şeklinde konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ise yaşanan tablonun, TOBB'un birlik ve beraberliğini koruma konusundaki hassasiyetinin net bir göstergesi olduğunu vurguladı. Çağlayan, "20 yıl sizlerle birlikte görev yaptım. Bugün sizin hizmetinizde ve emrinizdeyim. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10 yılını dolduran 100 delegeyle 20 yılını dolduran bir delegeye Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketleri verildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan'a ise tahta bir tokmak hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?