5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Hitit güneşi altında toplandılar

BELEDİYELER HİTİT GÜNEŞİ ALTINDA TOPLANDI

İç Anadolu Belediyeler Birliği'nin (İABB) Mayıs ayı Encümen Toplantısı, Çankaya Belediye Başkanı ve aynı zamanda İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı da olan Bülent Tanık'ın başkanlığında Çorum'un Alaca ilçesi Alacahöyük beldesinde gerçekleşti.

Alacahöyük Belediye Başkanı Rıza Berk'in ev sahipliğinde gerçekleşen ve Kayseri, Yozgat, Çorum, Niğde ve Kırıkkale'den gelen belde belediye başkanlarının da katıldığı toplantı öncesi beldeyi gezen Tanık ve beraberindeki heyet Alacahöyük İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle bir süre sohbet etti.

İç Anadolu Belediyeler Birliği Encümen Toplantılarının Ankara dışında her ay farklı bir üye beldenin merkezinde yapılmasını birliğin gücünü daha da artırdığını ifade eden Tanık, "Belde sakinleri birliğe üye başkanları yanlarında görünce yalnız olmadıklarını anlıyorlar. Böylesine tarihi bir mekanda bizi en iyi şekilde ağırlayan sayın başkana şahsınızda teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Başkanlıkta ilk dönemini yaşayan, tarihi Alacahöyük ören yerine sahip 1250 nüfuslu Hitit uygarlığına ev sahipliği yapan beldenin başkanı olmaktan büyük gurur duyduğunu dile getiren Rıza Berk ise, yörelerine gelen belediye başkanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti paylaştı.

Tanık ayrıca dönüş yolunda Çorum'un Sungurlu ilçesi Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya'yı ziyaret ederken görüşmede Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin de yer aldı. Sungurlu Ticaret Borsası ve CHP Sungurlu İlçe Başkanlığı'na da uğrayan Tanık, bölge halkıyla sohbet etti.

BELEDİYELER HİTİT GÜNEŞİ ALTINDA TOPLANDI
BELEDİYELER HİTİT GÜNEŞİ ALTINDA TOPLANDI
BELEDİYELER HİTİT GÜNEŞİ ALTINDA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 15:15:00
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 16:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?