3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hızlı trende kesintisiz mobil iletişim

YÜKSEK HIZLI TRENDE KESİNTİSİZ MOBİL İLETİŞİM

Avea ve TCDD Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında artık kesintisiz mobil iletişim sağlanabilecek. Tanıtım toplantısında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha önce Ankara-Eskişehir arasındaki tren seferlerinde günlük yolcu sayısının 500 olduğunu, yüksek hızlı trenin hizmete geçmesinin ardından bunun 5 bine ulaştığını bildirdi.

Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında kesintisiz mobil iletişime imkan sağlayan sistem, Ankara Garı'nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, son dönemde her şeyin ''hız'' ile ölçülür hale geldiğini, internette, demiryollarında ve hayatın her alanında bu konuda amansız bir rekabet yaşandığını ifade etti. Avea ve TCDD işbirliğiyle YHT setlerinde kesintisiz iletişim sağlamak ve mümkün olabildiğince çok yolcu memnuniyeti oluşturmak için proje

hazırlandığını belirten Yıldırım, bu kapsamda mobil iletişim sistemlerinde 3G altyapısının desteği ile yolcuların koltuklarında rahatça cep telefonundan internete bağlanabileceklerini, televizyon izleyebileceklerini ve görüntülü görüşme yapabileceklerini kaydetti. Türkiye'nin her bir köşesindeki vatandaşa hizmet sunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Yıldırım, ''Bu bizim görevimiz, vatandaşa lütuf değildir. Bölgeler arası uçuruma izin vermeden topyekun kalkınmayı sağlamak sosyal devletin

görevidir. Bazıları bunu (YHT'de kesintisiz mobil iletişim) keyfe keder bir şey diye düşünebilir. Ama YHT'de internete bağlanmak isteyen de, Güneydoğu'da internete bağlanmak isteyen de bizim için çok önemli'' dedi.

Bakan Yıldırım, YHT seyahatiyle Avea 3G hizmetinin işleyip işlemediğini test edeceklerini belirterek, ''250 kilometre hıza erişince internet bağlantısı çalışıyor mu test edeceğiz. Çalışıyorsa Avea CEO'suna teşekkür edeceğiz. Çalışmıyorsa kapıyı açıp dışarı bırakacağız'' diye espri yaptı.

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir de, şirketinin gerek teknoloji ve altyapıya, gerekse yönetim ve çalışanlarına yaptığı yatırımlarla hızlı büyüdüğünü ve müşterilerine en kaliteli hizmeti uygun koşullarda sunduğunu ifade etti.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise, çağı yakalayan demiryollarının teknolojik olarak gelişirken iletişim sektöründen de yararlandığını, böylece daha güvenli ve kaliteli hizmet sunulduğunu ifade etti.

Törenin ardından Bakan Yıldırım, Avea Genel Müdürü Akdemir, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı ve ilgili kuruluşların yöneticileri ve basın mensupları sistemin test edilmesi amacıyla Ankara-Eskişehir arasında sefer yapan YHT'ye geçti. Avea'nın 250 kilometre hızda dahi kesintisiz iletişim imkanı sunduğunu belirlemek amacıyla YHT 250 kilometre hıza çıktı. Bu sırada basın mensuplarının bulunduğu vagona gelen Yıldırım, burada Avea teknolojisini test etti. Avea yetkililerinin kendisine verdiği cep telefonundan YHT'nin markizindeki yedek makinist ile görüşen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, daha sonra da TRT- 1'de yayınlanan bir programı cep telefonundan izledi.Bakan Yıldırım, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın birbirlerine mektup göndermesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Geleneksel bir iletişim olan mektubu kullandılar'' sözleri üzerine, ''En azından eski gelenekleri yaşatmaları bakımından önemli. Mesaj da gönderebilirlerdi'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 14:49:02
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 16:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?