3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hızlı trenin adı ne oldu?

Ankara- Eskişehir arasını saatte 250 kilometre hızla alacak olan hızlı trenin adı bir anketle belirlendi.

Ankara-Eskişehir hızlı treninin adının belirlenmesi için internet sitesinde anket düzenleyen Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, en çok önerilen isimler arasından birini seçti.

Hızlı trenin saat başlarında hareket etmesi öngörülüyor. Saatte 250 kilometre hıza çıkabilecek "Yüksek Hızlı Tren", Ankara-Eskişehir arasında 419 yolcu kapasiteli set ile hizmet verecek. 55 business, 354 birinci sınıf koltuk, 2 bedensel engelli koltuğu, 8 kafeterya ile radyo ve kapalı devre TV sisteminin yer aldığı "Yüksek Hızlı Tren"in business bölümde ayrıca laptop güç kaynağı bulunuyor.

Business bölümünde deri kaplı koltuklar, 4 ayrı kanaldan en az 4 saat süreyle müzik yayını yapabilecek ses ve görsel yayın sistemi yer alırken, birinci sınıf yolcu bölümünde kumaş kaplı birinci sınıf koltuklar ve müzik sistemi olacak.
Koltuk arkalarında ve tavanda LCD ekranın bulunduğu setlerdeki tekerlekli sandalye bölümü ve özel dizayn edilmiş tuvaletler engelli vatandaşların ihtiyacını karşılayacak.

"Yüksek Hızlı Tren", Ankara-Eskişehir arasında tamamı elektrikli, sinyalli ve çift hatlı hızlı demir yolu üzerinde çalışacak. "Yüksek Hızlı Tren"'in ilk yolcusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacak. Ankara Garı'ndan 13 Mart'ta hareket edecek olan Hızlı Tren, çok sayıda bakan, bürokrat ve gazeteciyi de 1 saat 20 dakikada Eskişehir'e ulaştıracak.

Demiryolları, "Yüksek Hızlı Tren"'in ücretini de vatandaşların hızlı trenle tanışması için sembolik bir rakam olarak belirledi. "Yüksek Hızlı Tren"in bilet ücretleri Mart sonuna kadar 5 Lira'dan, daha sonra 25 Lira'dan satılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 16:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?