3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

HP'den büyük yatırım

Dünya devi Hewlett-Packard (HP) Şirketi, üretim ortağı Foxconn Şirketi ile birlikte Türkiye'ye 60 milyon dolarlık bilgisayar üretimi yatırımı yaptı. 2010 yılı başında üretime geçecek olan tesiste ayda 200 bin adet masa üstü bilgisayar üretilerek pazarlanması amaçlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de kurulacak yeni Foxconn PC üretim tesisinin duyurulmasının ardından yeni tesisin en büyük müşterisi olacak Hewlett-Packard (HP) ile Foxconn Teknoloji Grubu (Foxconn) üst düzey yöneticileri, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 60 milyon ABD doları değerindeki yatırımla birlikte 2 bin kişiye ulaşacak istihdam fırsatı sunacak üretim tesisine ilişkin planlamaların paylaşıldığı toplantı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Kişisel Sistemler Grubu'ndan Sorumlu HP Başkan Yardımcısı Eric Cador, Foxconn Technology Group Başkan Yardımcısı Jim Chang ve Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz'ın katılımı ile Sheraton Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda, Foxconn tarafından kurulacak ve işletilecek olan tesisin Mart 2010 döneminde faaliyete geçmesinin planlandığı açıklandı.

"YILDA 200 BİN ADET BİLGİSAYAR ÜRETECEĞİZ"

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Kişisel Sistemler Grubu'ndan Sorumlu HP Başkan Yardımcısı Eric Cador, "HP olarak yeni Foxconn tesisinin en büyük PC müşterisi olmayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa'da belirlenen pazarlar için ayda 200 bin adet masaüstü bilgisayar sevk etmeyi planlamaktayız. Yüksek kaliteli işgücü ve ihracat için sahip olduğu stratejik konumu sebebiyle Türkiye üretim için gerçekten ideal bir ülke" dedi. "Güçlü bir şekilde girdiğimiz küresel krizden Türkiye ile güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyoruz" diyen Cador, 2010 yılı başında üretime geçecek olan tesiste ayda 200 bin adet masa üstü bilgisayar üretilerek pazarlanmasının amaçlandığını yineledi.
Toplantıda, Foxconn'un Türkiye'ye yatırım yapma kararını dikkatli bir eleme sonucu aldığı ve seçimin ülkemizin var olan iç pazar potansiyeli, Avrupa ve Ortadoğu arasındaki stratejik konumu, kaliteli mühendis ve iş gücüne istinaden aldığı kaydedildi. Foxconn Başkan Yardımcısı Jim Chang ise, "Planlanan tesis, Foxconn'un Çorlu bölgesindeki ilk masaüstü bilgisayar üretim tesisi olacak. Yetenekli iş gücü, stratejik konumu ve sağlanan devlet desteği, ürünleri hızlı ve rekabetçi biçimde sevk etme operasyonları için Türkiye'yi ideal bir konuma getiriyor" diye konuştu.

"HP'NİN YATIRIMI, KRİZ ORTAMINDA ÖNEMLİ BİR ADIM"

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da, "Dünyayı etkisi altına alan krize paralel olarak global yatırım hareketlerini azaltacak olsa da, bu dönemde stratejik adım atan şirketler 1-2 sene sonra kriz çıkışında önde giden şirketler olacaklardır" dedi. Coğrafi konumu, insan kaynakları, modern sanayi ve hizmetler alt yapısı olan Türkiye'nin her dönem yatırımcıların tercihi olacağını vurgulayan Korkmaz, "Ajans olarak bizler de bu konuya odaklanmış durumdayız. İstihdam yaratan, teknoloji geliştiren ve çevre dostu yatırımların peşindeyiz. Bugün açıkladığımız HP ve Foxconn yatırımı da bu özelliklere sahip, ideal bir örnek teşkil ediyor" diye konuştu. Korkmaz, HP'nin Türkiye'deki bu yatırımının mevcut küresel kriz ortamında önemli bir adım olduğunu vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?