4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

İç Anadolu'da kültür-sanat

Eskişehir ve Ankara

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tepebaşı Sahnesi'nde "Aldatma", Sanat ve Kültür Sarayı'nda "Kantocu", Anadolu Üniversitesi (AÜ) Tiyatro Anadolu'da "5. Frank", Turgut Özakman Sahnesi'nde "Nilüfer'in Bebeği" ve "Hayvanat Bahçesi" adlı oyunları, Eskişehirli tiyatroseverlerle buluşturacak.


Tepebaşı Sahnesi'nde sergilenen, Harold Pinter'in yazdığı tek perdelik "Aldatma" adlı oyunda, üç kişilik aşk ve ihanet öyküsü anlatılıyor. Çevirisini Haluk Bilginer'in yaptığı oyunu, Hakan Çimenser yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımı Tülay Kale tarafından gerçekleştirilen oyunda, Gonca Yakut, Hakkı Kuş, Emir İzci ve Tolga Tümer rol alıyor. Oyun, 19 ve 23-24 Ekimde sahnelenecek.

Haldun Dormen'in yazıp yönettiği "Kantocu" adlı müzikal oyunda cumhuriyetin kurulma aşamasında direklerarası tiyatrosu, isimleri tozlu tarih kitaplarına sıkışmış kantocular ve yaşanan hüzünlü bir aşk hikayesi konu ediliyor. Dekor ve kostümü Tülay Kale'nin tasarladığı oyunun koreografisini Nur Sonbahar üstlendi. Oyun, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda 20 ve 21 Ekimde izleyicinin beğenisine sunulacak.

Turgut Özakman Sahnesi'nde Emine Kaygun'un yazdığı "Nilüfer'in Bebeği" adlı çocuk oyununda Özlem, Berkay, Nilüfer ve Deniz'in okula gidiş maceraları anlatılıyor. Reji tasarımını Emine Kaygun ve Haluk Yüce, dekor tasarımı Tülay Kale, kostüm tasarımını Meryem Yönlüer'in üstlendiği oyunda, Berkay Akın ve Özlem Baykara rol alıyor. Oyun, 21 ve 24 Ekimde sahnelenecek.

Yeni Turgut Özakman sahnesinde izleyiciyle buluşan "Hayvanat Bahçesi" adlı çocuk oyununda iki yabancı insanın bir parkta yaşadıkları olaylar konu ediliyor. Edward Albee'nin yazdığı, Emir Murat İzci'nin yönettiği tek perdelik oyunun dekor ve kostüm tasarımını Tülay Kale üstlendi. Işık tasarımını Cüneyt Kapaklıkaya ve Mustafa Kala'nın gerçekleştirdiği oyunda, Ercüment Yılmaz ve Murat Danacı rol alıyor. Oyun, 22 Ekimde izleyiciyle buluşacak.

AÜ Tiyatro Anadolu Sahnesi'nde "5. Frank" adlı oyun sahneleniyor. Enis Yıldız'ın sahneye koyduğu oyunun çevirisini Tahsin Saraçoğlu yaptı. Müziklerini Oktay Köseoğlu, koreografisini Emre Karaca, dekor tasarımını Tayfun Çebi'nin, giysi tasarımını Nalan Türkoğlu, ışık tasarımını ise Yakup Çartık'ın yaptığı oyunda, 23 kişi rol alıyor. Dört kişilik orkestranın canlı olarak eşlik ettiği oyun, 19 ve 20, 23 ve 24 Ekimde AÜ Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Salonu'nda seyirciyle buluşacak.


SİVAS


Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), yeni sezonda perdelerini Peter Shaffer'in yazdığı "Karanlıkta Komedi" adlı oyunla açacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçısı Bülent Arın'ın yönetmenliğini yaptığı oyun, SDT'de 20 Ekim Cumartesi gününe kadar izlenebilir.

Esra Ertör'ün reji asistanlığını üstlendiği oyunda, SDT sanatçıları Cevat Duman, Filiz Demiralp, Menekşe Özyiğit, Fatih Özyiğit, Ulaş Ersoy, Gülin Ersoy, Kerem Yücel ve Nesimi Kaygusuz rol alıyor. Oyunun ışık tasarımını Mehmet Kumru, dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını ise Fatma Görgü yapıyor.


KONYA


Konya Devlet Tiyatrosu (DT), "Midas'ın Kulakları" adlı oyunu sahneleyecek. Göngör Dilmen'in yazdığı, Tamer Levent'in yönettiği "Midas'ın Kulakları" adlı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, giysi tasarımı Şirin Dağtekin, ışık tasarımı ise Seyhun Ayaş ve Hakan Özdemir'e ait.

Volkan Çetinkaya, Alpay Ulusoy, Umut Toprak, Ahmet Çökmez, Nur Yazar, Özge Mirzalı, Ebru Gülerarslan, Özgür Keçeci, Ecehan Çetinkaya, Tuncay Aynur, Alpay Aksum'un rol aldığı oyunda, mitsel bir öykü ele alınarak günümüz için de geçerli olan bir takım evrensel gerçekler sorgulanıyor. Oyun, 19 Ekim'de saat 20.00'de, 20 Ekim Cumartesi günü saat 15.00 ve 20.00'de, 25 Ekim Perşembe günü de saat 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

aa
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 13:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?