4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

İç Anadolu'da kültür-sanat

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tepebaşı Sahnesi'nde "Büyük Aşıkların Sonuncusu" ve "Misafir", Turgut Özakman Sahnesi'nde "Cuco Bilmiyor", Sanat ve Kültür Sarayı'nda "Karmakarışık" adlı oyunlar sahnelenecek.

Neil Simon'un yazdığı, Özer Tunca'nın yönettiği "Büyük Aşıkların Sonuncusu" adlı oyunda, Sermet Yeşil, Gonca Yakut, Çiğdem Altuğ ve Ecren Can rol alıyor.

Yolun yarısını geçmiş bir adamın sadece bir gününü değişik yaşayabilmek için yaptığı kaçamakların anlatıldığı oyun, Tepebaşı Sahnesinde 13, 14 ve 15 Şubatta sahnelenecek.

Tepebaşı Sahnesinde sergilenen, Bilgesu Erenus'un yazdığı, Ahmet Mümtaz Taylan'a "İsmet Küntay En İyi Reji" ödülü kazandıran 2 perdelik "Misafir" oyununda, misafirlik ve ait olma kavramları sorgulanıyor. Misafir, sahnelenecek.

Emre Basalak'ın uyarlayıp yönettiği "Cuco Bilmiyor" adlı çocuk oyununda, Ali Eyidoğan rol alıyor. 11 Şubatta Turgut Özakman Sahnesinde çocukların beğenisine sunulacak oyunda, keşfeden, öğrenen, öğrendikçe özgürleşen ve birey olan Cuco'nun hikayesi konu ediliyor.

Ray Cooney'in yazdığı, Haldun Dormen'in uyarlayıp yönettiği "Karmakarışık" adlı oyun, bir gecelik sevgilisiyle otel odasına gelen bakanın başından geçen komik olayları konu ediniyor.

Karmakarışık, Sanat ve Kültür Sarayı'nda 11 Şubatta sahnelenecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu'nda (SDT), Konya Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Hiçbir Şey" adlı oyun sahnelenecek.

Oyun, bugün, yarın ve 10 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da, SDT sahnesinde Sivaslı tiyatroseverlerle buluşacak.


aa
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 13:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?