3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İçişleri Bakanı: 'Olay intihar!'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili olarak, "Oktay'ın ölümü, bizim yaptığımız incelemeler açısından intihar olarak gözüküyor'' dedi.

Bakan Atalay, İsviçre Adalet ve Polis Bakanı Eveline Widmer-Schlumpf ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularının cevaplandırdı. Özel Harekat Daire Başkanı Oktay'ın oğlunun babasının ölümüyle ilgili basına yansıyan iddialarının sorulması üzerine Bakan Atalay, olayın bir intihar olduğunu, kriminolojik araştırmalarla bu sonuca vardıklarını belirterek, savcılık kontrolünde yargı sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Bakan Atalay, Oktay'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu kaydederek, ''Özel Harekat Dairesi bizim için özel bir birim. Behçet Oktay bunun başındaydı. Biz özel harekatın sayısını artırmak için çalışma yapıyorduk. Bunun için de kendisiyle bir kaç gün önce Gölbaşı'ndaki yerde görüşmelerimiz olmuştu'' diye konuştu.

Atalay, Emniyet birimlerinin yaptığı araştırmalarla olayın intihar olduğu sonucuna varıldığına belirterek, ''Olay savcılığın denetimi altında yürüyor, bir yargı süreci yürüyor. Şu an bulgular intihar olarak gözüküyor. Olayın öncesi karmaşık. Savcılığın araştırması devam ediyor. Bizim daha fazla bir şey söylememiz mümkün değil'' dedi.

"Karmaşık kelimesini yanlış kullanmış olabilirim" diyen Atalay, "Şu ana kadar yapılan bulgular, veriler olayın bir intihar olduğunu gösteriyor. Ama bunun öncesi var, yemek kısmı var, sonrası var. Gecenin belli bir saati yanında bir kişi var biliyorsunuz. Bizim kendi verilerimiz, bulgularımız bu şekilde. Yargı sürecindeki bir konudur. Yargının elindeki bir konudur, onlar da inceliyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Atalay, terörle mücadele kapsamında oluşturulacak birimle ilgili bir başka soru üzerine ise bu birimin yapılandırılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek bu konuda kurum ve kuruluşların görüşlerinin alındığını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 12:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?