5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

İçme suyu sondajı başladı

BEYPAZARI'NDA ÇEŞMELERDEN MEMBA SUYU KALİTESİNDE İÇME SUYU AKACAK

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, İller Bankası katkılarıyla ilçeye su sağlayan İnözü-Uşakgöl mevkiinde yeni sondaj çalışmasına başlandığını açıkladı.

İlçenin yaz aylarında saniyede 200 litre su kullandığını belirten Başkan Özalp, şimdiye kadar şehrin diğer bölgelerinden (Kayaovası, Gürağaç) getirilen suyun hem kalitesinin kötü içilebilir olmaması hem de elektrik maliyetinin yüksek olması nedeniyle yeni kaynak arayışına girdiklerini bildirdi. Özalp, "Uşakgöl mevkiinden gelen kaynak suyunun borular yetersiz olduğundan boşa akıyor. Bu sondaj bölgesinden elde edilecek kaliteli su ile birlikte bu bölgeden gelecek su miktarı mevcut borular taşımıyor. Ankara

Büyükşehir Belediyesi'nin hibe yardımı olarak vereceği geniş çaplı borular ve boruları döşeyecek iş makineleri, kamyonlara yüklenmiş vaziyette bekliyor. Olağanüstü belediye meclis toplantısında gelecek borular ve asfalt-parke taşı ile su ve kanalizasyon şebekesi yenilenmesine dair hibe yardımların kabulü MHP'li üyelerin oy çokluğuyla reddedilmişti. Bu yüzden yardımları kabul edemiyoruz. Gerçekler ortada, memleketini seven meclis üyelerimizin memleketimize gelecek yardımların kabul edilmesi kararını vereceklerini düşünüyorum" dedi.

BEYPAZARI'NDA ÇEŞMELERDEN MEMBA SUYU KALİTESİNDE İÇME SUYU AKACAK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 18:01:02
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 18:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?