3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İhbarlar AKİM'in telefonlarını kilitledi

AK Parti'nin vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kurduğu AK İletişim Merkezi (AKİM), yerel seçimler öncesinde 'ihbar hattı'na dönüştü.

Adaylarla ilgili ihbarlar AKİM'in telefonlarını kilitlerken, Genel Merkez iddiaları araştırmak üzere koordinatör milletvekillerini görevlendirdi. İddia sahiplerini arayan ve iddialarla ilgili araştırma yapan koordinatör milletvekillerin, hazırladıkları raporları düzenli olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) sunduğu öğrenildi.

AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren AK İletişim Merkezi, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde 'ihbar hattı' gibi çalışmaya başladı. Belediye başkan aday adaylarıyla ilgili görüşlerini, şikayetlerini, ihbarlarını AKİM aracılığıyla parti yönetimine ileten vatandaşlar, AKİM'i telefon ve mail yağmuruna tuttu.

Aday adaylığı süreci başladıktan sonra AK Parti İletişim Merkezi'ne yerel seçimlerle ilgili toplam 21 bin 800 adet başvuru yapıldığı öğrenildi. Telefonları kitlenen AKİM'in internet sitesine de her gün yüzlerce başvurunun geldiği bildirildi. Bazı vatandaşlar aday adaylarıyla ilgili destek mesajları atarken, çok sayıda vatandaş da aday adaylarıyla ilgili ihbarları AKİM aracılığıyla parti yönetimine iletti.

Aday adayları ve adaylarla ilgili iddiaları değerlendirmeye alan AK Parti yönetimi, iddiaları araştırmak üzere koordinatör milletvekillerini görevlendirdi. Koordinatör vekillerin, iddia sahiplerini arayarak veya iddialarına ilişkin araştırma yaparak hazırladıkları raporları düzenli olarak Başbakan Erdoğan'a ve Merkez Yürütme Kurulu'na sunduğu öğrenildi.

Öte yandan AKİM'i aday adayları da telefon ve mail yağmuruna tuttu. Kişisel özelliklerini ve projelerini AKİM aracılığıyla parti yöneticilerine iletmek isteyen aday adaylarının başvuruları da illere göre sınıflandırılarak genel başkan yardımcılarına sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 14:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?