3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İhracatçı KOBİ'lere kredi desteği

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 2009 yılının ilk KOSGEB kredi desteği olan ihracatçı KOBİ'lere 1 milyar dolarlık Cansuyu kredisine başvuruların yarın başlayacağını bildirdi.

Bakan Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, Kredi Destek Programı çerçevesinde başvuran ve şartlara uyan her KOBİ'ye 6 ay vadeli, vade sonunda defaten ödemeli 200 bin dolara kadar kredi kullandırılacağını ve kredi faiz oranının 6 ay içinde yüzde 1.18 olacağını kaydetti. Çağlayan, 1 milyar dolarlık ihracat Cansuyu kredi desteği programına başvuruların da yarın başlayacağını ve hedeflenen 1 milyar dolarlık kredi hacminin kullandırılıncaya kadar devam edeceğini kaydetti. KOSGEB veri tabanına kayıtlı ihracatçı KOBİ'lerin direkt olarak bu kredi programı için anlaşma yapılan 10 bankaya başvurulabileceğini ifade eden Çağlayan, Garanti Bankası, Vakıfbank, TEB, Şekerbank, Fortisbank ve HSBC bankalarının aracılık edeceğini belirtti. Program bütçesinin yüzde 30'unun kalkınmada öncelikli yörelere, yüzde 70'inin de normal ve gelişmiş yörelere tahsis edildiğini bildiren Bakan Çağlayan, "Programdan yararlanmak isteyen KOBİ'lerin imalat sanayinde faaliyet göstermesi, 250'den az çalışanı olması, yıllık net satış hasılatı ya
da mali bilançosunun 25 milyon TL'yi aşmaması, ihracat taahhüt etmesi veya ihraç kayıtlı satış yapması gerekiyor" dedi.

Başvuruların KOSGEB ve bankalarca belirlenecek kriterlere göre değerlendirileceğini ve 1 ay içinde sonuçlandırılacağını kaydeden Çağlayan, ayrıca başvuruların değerlendirilmesinde başvuru sırasının esas alınacağını, limit dolduktan sonra yapılan başvuruların da yedek listeyle oluşturacağını vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 12:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?