3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İki ayrı kaza: 4 yaralı

Ankara'da aynı yerde aynı dakikalarda meydana gelen iki ayrı kazada 2'si ağır 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Çankaya Çetin Emeç Bulvarı'nda, Balgat'tan Dikmen istikametine giden Cihan T. idaresindeki 06 ET 7301 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Takla atan araç, bir süre yol kenarında gittikten sonra yaklaşık 5 metre yükseklikten merdivenlerin olduğu alana uçtu. Ağaçları devirerek ilerleyen araç, duvarlara çarparak yan şekilde durabildi. Bu sırada takla atan otomobilde bulunan 1 kişi araçtan fırladı. Kazada sürücü Cihan T. ile araçta bulunan Veysel Eroğlu ve Aylin E. yaralandı.

Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahalelerini olay yerinde yaptı. Aracın parçalarının yola ve merdivenlere savrulduğu gözlendi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Ankara'nın çeşitli hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası araçta büyük çapta hasar meydana geldi. Yaralılardan Cihan T. ile Veysel Eroğlu'nun
durumunun ağır olduğu, Aylin E.'nin ise iyi olduğu öğrenildi.

AYNI YERDE İKİNCİ KAZA

Polis ve sağlık ekiplerinin kazaya müdahalesi sırasında olay yerinin yakınında başka bir kaza meydana geldi. Nusret A. idaresindeki 47 LH 087 plakalı otomobil, aynı güzergahta seyretmekte olan henüz ismi öğrenilemeyen sürücünün kontrolündeki 34 DZ 3189 plakalı araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Nusret A.'nın aracı orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi.

Diğer otomobil ise savrularak birinci kazaya gelen basın mensuplarının park halindeki aracına çarptı. Birinci kazada bulunan polis ekipleri, çarpışmanın şiddetli olduğu kazada patlama meydana geleceği ihtimaline karşı, herkesi araçların yakınından uzaklaştırdı. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Araçların tüplü olmaması büyük bir faciayı önledi. Kazada Nusret A.'nın arkadaşı yaralanırken, Nusret A. ve diğer araçta bulunan 2 kişi kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. İtfaiye ekipleri araçların elektrik aksamını devre dışı bıraktı.

Yaralı, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.  Kaza nedeniyle bulvar bir süre trafiğe kapatıldı. Sürücülerin, kazanın şokunu üzerinden atamadığı gözlendi. Kaza sonrası araçların parçaları yola savrulurken, araçlarda büyük çapta hasar meydana geldi. Araçların çekici marifetiyle kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polis, her iki kazayla ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2012 Perşembe 13:54:52
Güncelleme :6 Nisan 2012 Cuma 09:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?