5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

iki belediyeciye sahtecilikten gözaltı

Kuzey Ankara Girişi Protokol Yolu kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, sahte belgelerle hava alanı yolu çevresinde konut hakkı elde etmeye yönelik eylemde bulunan 37 kişi gözaltına alındı. 

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleriyle Altındağ Belediyesi ve Toplu Konut-Büyükşehir Belediye İnşaat Emlak Mimarlık ve Proje A.Ş (TOBAŞ), koordineli bir operasyon gerçekleştirdi. Bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu bazı kişilerin, Kuzey Ankara Girişi Protokol Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hava alanı yolu çevresinde gecekonduları bulunmadığı halde sahte belgelerle hak talebinde bulunduğu tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla teknik takibin de yapıldığı operasyona, “Gecekondu” Operasyonu adı verildi.

Belediye görevlileri ve aracıların, hak sahibi olmayan kişilere “İmar Affı Müracaat Formu” hazırlandığı, Ziraat Bankası'na 1980'li yıllarda 2 bin TL harç yatırılmış gibi gösterildiği sahte belge düzenledikleri belirlendi.

Altındağ Belediyesinde görevli olduğu bildirilen Mehmet A. İ. ve Erdin T. adlı kişilerin de aralarında bulunduğu Kemal M., Sadık M. Ö., Satılmış A., İriş A., Ayşe K., Fikret E., Yusuf S., Hasan M., Erdal M. adlı kişiler gözaltına alındı. Ayrıca Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 26 kişi, ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan kişilerle ilgili “çıkar amaçlı suç örgütü kurma”, “kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratma”, “sahtecilik yapmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçlarından işlem yapılırken, konut hakkı bulunmadığı halde bu hakka sahip olmak için sahte belge almak isteyen kişilerin aracılara ve belediye görevlilerine bin 500 YTL ile 2 bin YTL arasında para ödedikleri belirtildi.

Gözaltında tutulan 11 kişi Adliyeye sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 11:39:16
Güncelleme :8 Aralık 2006 Cuma 13:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?