4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

İlginç susuzluk manzaraları!

Ankara'da yaşanan su sıkıntısı ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oluyor.


Vatandaşlar dağ bayır aşarak uluştıkları çeşmelerden su dolduruken, kimisi de akan su boşa gitmesin diye çeşme başında halı yıkıyor. Su sıkıntısı nedeniyle kesintilerin başladığı başkentte, vatandaşlar bidonlarla yollara düştü.

Apartmanda oturan vatandaşlar banyolarını ve balkonlarını bidonlarla doldururken, arabasının temizliğine önem veren vatandaşlar bir zamanlar kova dolu sularla yıkadıkları arabalarını bezle silmeye başladı. Su sıkıntısından camiler de nasibini alırken, şadırvanlara 'abdestlerinizi evinizde alın' uyarılı yazılar asıldı. Ankara'da gecekondu semtlerinde ise vatandaşlar çeşmelerden su taşıdı.

Etrafı çöplerle dolu olan ve sağlıklı olmayan çeşmelerden su alan vatandaşlar su kesintisine isyan etti. Bazı vatandaşlar ise suyun boşa gitmemesi için yanlarında getirdiklerini halılarını çeşme başında yıkadı. Bazı vatandaşlar ise sıcağa aldırmadan evlerine dağ tepe aşarak su taşıdı. Suların kesilmesinden dolayı çok sıkıntılı olduklarını belirten vatandaşlar yetkililerden buna bir çözüm bulmasını istedi.

Kimisi kalp hastası olduğunu ve su taşımlakta zorlandığı söylerken, su kesintilerinin dört güne çıkarılması durumunda hastalıkların artacağı görüşü savunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 14:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?